FacebookTwitterLinkedIn

„Covid-ul acesta ne-a oferit lecții bune: am ajuns să punem preț mare pe digitalizare, mulți dintre colegii mei au lucrat de acasă în această perioadă și nu am avut niciun sentiment că lucrurile nu merg bine. Dar avem nevoie ca autoritățile să ne reprezinte mai ferm la întâlnirile de la Bruxelles și să solicite sume mai mari care să fie repartizate nu doar pentru programele publice, ci să vizeze și proiectele private. Mediul privat din România are nevoie și el de sprijin, mai ales că este zona din care provin multe locuri de muncă etc”, a explicat Omer Susli, fondator & CEO Homelux.

În opinia lui Omer Susli, una dintre marile oportunități ale acestei situații generate de pandemia de coronavirus o constituie reîntorcerea românilor acasă. „Un motiv în plus ca să ne recalificăm conaționalii pentru joburile pe care le oferă mediul de afaceri local”, este de părere fondator & CEO Homelux.

„Noi anul trecut am fost nevoiți să aducem forță de muncă pentru fabrica de textile din Orientul Îndepăratat, și nu o să vă mint, însă românii sunt niște angajați foartre responsabili și serioși. Revenind la angajații străini, când am fost să vizitez zona de producție, feedback-ul primit de la colegii mei din conducere cu privire la aceștia a fost că nu sunt la fel de productivi ca românii și că în fiecare zi a plecat câte unul, au plecat de am rămas cu numai 3 angajați”.

Deși impredictibilitatea planează încă asupra mediului de afaceri românesc, Omer Susli a punctat faptul că nu va renunța la investițiile pe care și le-a propus pentru anul acesta.