FacebookTwitterLinkedIn

După 19 ani în cadrul Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen (63 ani), cel mai longeviv şef de bancă de pe pia­ţă, se pregăteşte să se retragă de la conducerea executivă a băncii.

Banca a inițiat deja un proces de selecție pentru succesorul acestuia.

“Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank România, l-a informat pe președintele Consiliului de Supraveghere al băncii că nu își va mai prelungi contractul de management dupa încheierea acestuia, la 31 decembrie 2021. În acest context, Consiliul de Supraveghere al băncii a inițiat un proces de selecție pentru succesorul CEO-ului Raiffeisen Bank România”, au declarat reprezentanții băncii la cererea Forbes România.

Miercuri, 16 iunie, Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank International (RBI) i-a prelungit cu încă cinci ani mandatul de CEO al lui Johann Strobl, care urma să expire la sfârşitul lunii februarie 2022. El este și președintele Consiliului de Supraveghere al băncii deţinute în România.

„Odată cu prelungirea mandatului lui Johann Strobl ca CEO al RBI, trimitem un semnal clar că vom continua procesul de transformare început sub conducerea sa. Suntem convinşi că acest lucru ne va permite să îndeplinim cu succes provocările viitoare ale pieţei şi să îndeplinim cel mai bine aşteptările clienţilor şi investitorilor noştri”, a declarat Erwin Hameseder, preşedintele Consiliului de Supraveghere RBI.

Johann Strobl a preluat funcţia de CEO al RBI în martie 2017. Anterior, acesta a fost CRO al Raiffeisen Zentralbank Österreich AG din 2007 şi CRO al RBI din 2010.

Raiffeisen Bank are o capitalizare bursieră de 6,69 mld. euro.