Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Burse |
|

Raiffeisen Bank listează la BVB primele sale obligațiuni verzi în valoare de peste 400 mil. lei

Primele obligațiuni verzi din sectorul bancar românesc au intrat pe 27 mai la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București.
Steven van Groningen

Raiffeisen Bank a atras în aprilie 2021, la momentul derulării emisiunii de obligațiuni, peste 400 de milioane de lei. Fondurile obținute vor fi direcționate pentru finanțarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank, care să asigure tranziția către o economie sustenabilă și durabilă.

„Prin listarea obligațiunilor verzi emise de Raiffeisen Bank pe Bursa de Valori București reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui atât la dezvoltarea unor comunități sustenabile și prospere, prin mobilizarea resurselor către proiecte care să genereze valoare pentru întreaga societate românească, cât și a pieței de capital din România, prin diversificarea produselor oferite investitorilor români”a spus Steven van Groningen, președinte și CEO la Raiffeisen Bank.

Prima emisiune de obligațiuni verzi derulată de Raiffeisen Bank pe piața locală a fost adresată investitorilor instituționali și a atras 400,5 milioane lei. Obligațiunile au o maturitate de 5 ani, un cupon fix de 3,086%, aproximativ 0,5 p.p. peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate. Cu o cerere de aproape 650 de milioane de lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de aproape 1,6 ori.

„Criteriile de ESG încep să cântărească din ce în ce mai mult în deciziile de investiții, iar sumele destinate instrumentelor financiare verzi sunt considerabile. (…) Este foarte important că piața primară, piața listărilor de instrumente noi, a fost activată prin cele 60 de listări de acțiuni și obligațiuni din ultimii doi ani și jumătate și vedem că această efervescență continuă”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Raiffeisen Bank este la a patra emisiune de obligațiuni listată la Bursa de Valori București. În mai 2020, Raiffeisen Bank a mai listat obligațiuni cu o valoare de 480 de milioane de lei și maturitate de 9 ani. Primele două emisiuni de obligațiuni Raiffeisen Bank, din 2013 și 2014, au ajuns la scadență.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii