Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Fuziuni și achiziții |
|

Raiffeisen Bank International achiziționează furnizorul de plăți Akcenta

Raiffeisen Bank International AG (RBI), acționarul majoritar al Raiffeisen Bank România, a ajuns la un acord pentru achiziționarea furnizorului de plăți din Cehia Akcenta.
Raiffeisen Bank International
Conform structurii de proprietate propuse, RBI va achiziționa 70% din Akcenta, iar restul de 30% vor fi achiziționate de filiala cehă a RBI. Tranzactia este supusa aprobării instituțiilor abilitate și se așteaptă să fie încheiată până la sfârșitul lunii mai. 

„Această achiziție se încadrează perfect în strategia noastră, atât în ceea ce privește extinderea activităților noastre, dar ne ajută și în transformarea noastră digitală, prin valorificarea experienței unui participant de succes din piața nebancară”, a declarat Lukasz Januszewski, membru al consilului de administrație al RBI, responsabil pentru piețe și investiții.  

Akcenta oferă servicii de schimb valutar, plăți internaționale și operațiuni la termen pentru peste 43.000 de clienți, IMM-uri din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Polonia, România și Germania. La finalul anului 2020, compania avea active totale de 93 de milioane de euro, iar valoarea tranzacțiilor procesate se apropie de 7 miliarde de euro. 

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii