Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

Raiffeisen Bank atrage în fiecare lună 12.000 de clienți pe platformele de online banking

La sfârșitul ultimului trimestru din 2017, peste 475.000 de clienți ai Raiffeisen Bank erau activi pe platformele de online banking, iar numărul lor crește cu aproximativ 12.000 lunar, a anunțat banca.
 aboneaza-te
shutterstock_bani_online_credit

România are cel mai mare număr de clienți digitali din Grupul Raiffeisen Bank Internațional (RBI), după Rusia.

Tranzacțiile prin aplicațiile de internet și mobile banking ale băncii au ajuns anul trecut la 16 milioane.

În 2017, numărul clienților persoane fizice care utilizează Raiffeisen Smart Mobile, aplicația de mobile banking a băncii, a crescut cu aproape 100%.

Clienții optează pentru mobil pentru plăți datorită modului simplu de logare și de autorizare a plăților, prin amprentă sau, pentru iPhone X, prin Face ID. Tot pe mobil, își pot activă widget-ul inovator prin care își pot verifica soldul contului fără logare”, au declarat reprezentanții Raiffeisen Bank.

De asemenea, clienții băncii fac tot mai multe depuneri în lei, schimburi valutare sau își plătesc facturile la unul dintre cele 189 de bancomate multifuncționale (MFM-uri) din rețea, 43% dintre operațiuni migrând către acestea.

„În ultima perioada, chiar și atunci când au nevoie de un credit pentru nevoi personale, românii se îndreaptă către mediul online. Astfel, portofoliul de credite Flexicredit inițiate online a ajuns la echivalentul a 34 de milioane de euro. Astăzi, procesul de aprobare a creditelor este 100% online, clienții urmând să vină în agenție doar pentru a semna contractul. La nivel de grup RBI, creditele solicitate prin canale digitale reprezintă 14,5% din totalul portofoliului”, au mai anunțat reprezentanții Raiffeisen Bank.

La finalul anului trecut, 3 milioane de clienți persoane fizice din Europa Centrală și de Est foloseau aplicațiile de online banking ale grupului RBI.

Raiffeisen Bank deservește în România aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri și 5.600 de companii. Rețeaua băncii din țara noastră numără 451 de unități, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri și 189 de MFM (automate multifuncționale).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii