FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentanții patronatelor solicită aplicarea unor măsuri agreate și coerente pe care să le poată respecta și aduc aminte că industria HoReCa a fost cea mai afectată în ultimul an și jumătate. Aceștia sunt nemulțumiți de măsurile anunțate ce presupun din nou închiderea activității operatorilor după pragul de 6/1000 și consideră inadmisibil o închidere completă a restaurantelor și anulări de evenimente în ultimul moment.

În acest context, HORA amintește de măsurile compensatorii promise, care în realitate au fost realizate într-o mică măsură. Conform comunicatului transmis, misiunea rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică.

„Primordial și esențial este să lăsați HORECA să funcționeze. Pe baza certificatului verde, să se poată intra la restaurante, cafenele, baruri și evenimente, fără să existe vreo corelare cu rata de incidență. Deconectați acest domeniu de rata incidență. Pe lângă faptul că, în continuare, nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, avem iată acum un filtru decisiv, certificatul digital”, se arată în comunicatul reprezentanților HORA.

În documentul citat se mai menționează că rolul statului în acest proces este acela de a facilita operatorilor respectarea regulilor și de a se asigura că standardul este aliniat pentru întreg domeniul. În acest context, cei de la HORA transmit autorităților să nu mai sfideze „o industrie care nu mai poate duce închiderea totală a activității, prin acțiuni care arată că vă pasă doar de propria imagine.”