
Reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) susțin că sectorul HoReCa a înregistrat un declin brusc care a dus în acest moment la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de anul trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori, informează portalul agrofood.ro.
“Lipsa predictibilității din industria HoReCa în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care astăzi au în derulare investiții, responsabilități majore față de angajați, contracte de închiriere și leasing, contracte cu clienții externi, contracte de prestări servicii, contracte de servicii auxiliare etc”, au declarat reprezentanții HORA.
Înainte de declanșarea pandemiei, în industria HoReCa activau: 40.000 de societăți comerciale cu capital 100% românesc având o cifră de afaceri de 5 miliarde euro; aproximativ 400 000 de angajați reprezentând 10% din numărul total al angajaților care activează în sectorul privat (190.000 de angajați direct implicați și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii).