FacebookTwitterLinkedIn

În acest moment, România aruncă zilnic la gunoi peste 6.000 de tone de alimente. Ocupăm locul al 9-lea în topul celor mai risipitoare țări din Uniunea Europeană, cu un procent de 2,55%. Conform noilor reglementări, agenții comerciali sunt obligați să doneze alimentele care se aproprie de termenul de expirare căminelor de bătrâni, orfelinatelor sau fundațiilor, în caz contrar fiind sancționați cu amendă.

România a devenit recent a treia țară din Uniunea Europeană care are o legislație specifică privind lupta împotriva risipei de hrană, iar în următoarele 6 luni autoritățile ar trebui să elaboreze normele de aplicare. Discuțiile au rămas deschise și se caută soluții pentru punerea în practică a prevederilor adoptate de Parlament, fiind invocate în continuare neclarități, portițe legislative și necesitatea armonizării cu alte reglementări în vigoare.

 Printre speakerii conferinței ”LEFTOVERS” se numără Christian de Barrin, Chief Executive Officer HOTREC; Anca Pavel Nedea, Președintele Autorității Naționale pentru Turism; Elena Dinu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Florin Alexe, Deputat, inițiator al legii privind diminuarea risipei alimentare; Călin Ile, Președinte Federația Industriei Hoteliere din România; Florin Căpățână, Vicepreședinte AMRCR și CSR Director Carrefour; Gilles Clavie, CEO Orbis Hotel Group; Daniel Mischie, COO City Grill; Marcel Bogdan Pandelică, Președinte ANPC; Mihai Savin, Director General Adjunct Apa Nova București; Chef Jaques Henrio; Raluca Ouriaghli, Director Executiv ”Ateliere fără frontiere”; Oliver Bauer, oenolog Cramele Bauer și Prince Stirbey.

Conferința ”Leftovers” este prima din seria DEBATES@ACCOR, inițiată de AccorHotels România, care aduc în spațiul public teme de ecologie, sustenabilitate și responsabilitate socială