Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

HoReCa: Se suspendă activitatea în semn de protest

Reprezentanții Organizației Patronale HORA au anunțat că vor organiza un protest pașnic care se va manifesta prin suspendarea activității. HORA acuză Guvernul că a adoptat măsuri exagerat de drastice în domeniul HoReCa.
horeca

Reprezentanții Organizației Patronale HORA au anunțat că vor organiza un protest pașnic care se va manifesta prin suspendarea activității. HORA acuză Guvernul că a adoptat măsuri exagerat de drastice în domeniul HoReCa, informează Mediafax.

Protestul va avea loc miercuri, între orele 17:00 – 18:00. În acest interval, toți cei care lucrează în domeniu sunt invitați de patronat să își întrerupă activitatea și să iasă în fața locațiilor unde lucrează, cu pancarte pentru a atrage atenția asupra acestei situații.

Angajații și partenerii protestează faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele (HoReCa). HoReCa declară că înainte de criza economică provocată de pandemie existau 40.000 de societăţi comerciale cu capital 100% românesc, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro şi aproximativ 400.000 de angajaţi, reprezentând 10% din numărul total al angajaţilor care activează în sectorul privat.

Comunicatul remis de HORA arată: “Având în vedere faptul că industria HoReCa din România se confruntă cu o situaţie de criză fără precedent, ne simţim obligaţi să luăm o poziţie fermă şi să organizăm un protest paşnic prin suspendarea activităţii, miercuri 19.08.2020 între orele 17:00-18:00, acţiune la care vom respecta toate prevederile sanitare în vigoare. La protest vor participa atât angajaţii cât şi partenerii industriei. Recurgem la această soluţie deoarece numeroasele apeluri făcute de HORA la adresa guvernului au rămas fără răspuns iar responsabilitatea pe care o avem faţă de angajaţii noştri nu ne poate lăsa nepăsători. Locurile de muncă din industria ospitalităţii salvează vieţi!”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii