FacebookTwitterLinkedIn

Aceste două faimoase evadări și investigarea lor pot fi urmărite sâmbătă, 3 decembrie, respectiv sâmbătă, 10 decembrie, ambele începând cu ora 21:00.

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 21:00, History aruncă o privire asupra măririi și decăderii ucigașului, traficantului de droguri și eroului popular Joaquin „El Chapo” Guzman în documentarul „Mărirea și decăderea lui El Chapo” (foto sus).

Cu toate că povestea traficantului este binecunoscută, documentarul de două ore prezintă informații fără precedent despre omul din spatele mitului, care a reușit să fugă din închisoare de două ori până în prezent. De asemenea, este prezentată și cât de mare este influența cartelului său în Statelor Unite.

DB Cooper Case Closed

Pe 10 decembrie, History aduce în premieră documentarul „D.B. Cooper: Caz închis?”, în care se prezintă povestea celebrului D.B. Cooper, primul şi singurul terorist aerian care a deturnat un avion pe teritoriul SUA şi care a reuşit ulterior să fugă.

Cazul rămâne unul dintre marile mistere nerezolvate ale Statelor Unite ale Americii, care a inspirat de-a lungul timpului scriitori, regizori sau muzicieni. Povestea a început pe 24 noiembrie 1971, când un bărbat la costum și cravată, îmbarcat sub numele Dan Cooper, a deturnat un avion al companiei Northwest Orient Airlines cu destinația Seatle, Washington. Bărbatul a anunțat echipajul că are o bombă în valiză și a cerut 200.000 dolari, bani-gheață, și patru parașute.

La scurtă vreme după ce a primit răscumpărarea, a sărit din Boeingul 727 în noapte, undeva între Seatle și Reno, Nevada, și nu a mai fost văzut niciodată. În cei 45 de ani de la acest jaf celebru, FBI a investigat peste o mie de potențiali suspecți, dar întrebarea rămâne: cine a fost D.B. Cooper? A murit? A supraviețuit? Și mai trăiește oare și azi?

Televiziunea History, în prezent existentă în peste 302 milioane de locuinţe din toată lumea, priveşte istoria dintr-o perspectivă diferită, celebrând oamenii cu iniţiativă care ies din mulţime şi îşi lasă amprenta asupra lumii.

History este principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. Televiziunile History şi History HD sunt disponibile prin Digi, Telekom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

CITEȘTE: VIAȚA MEA PE INTERNET