FacebookTwitterLinkedIn

Spre deosebire de edițiile anterioare Forbes Kids, ediția de anul acesta și-a propus să aducă în fața dumneavoastră 11 adolescenți excepționali care și-au urmat visul și au creat proiecte educaționale deosebite și au obținut rezultate școlare remarcabile.

Flavia Molcuț, elevă în clasa a 11-a la Colegiul Sf. Sava a obținut anul acesta premiul 2 la Olimpiada Națională de biologie. Mai mult decât atât, Flavia face parte din celebra echipă care a obținut o mențiune  în cadrul competiției NASA Ames Space Settlement Contest cu proiectul Fibonacci –o stație orbitală în care pot trăi constant 10.000 de oameni.

Ștefan Mihalcea are 17 ani, este elev în clasa a XI-a la Colegiul Sf. Sava și a obșinut locul II la Olimpiada Națională de chimie. Iubește partea practică și aplicată a chimiei și-și dorește să facă cercetare în domeniul științifică la Cambridge.

Răzvan Popescu are 15 ani, este elev la Colegiul Național Sf. Sava și cele mai importante realizări ale sale sunt Locul I la Olimpiada Națională de Geografie și calificarea la Balcaniadă. De mic este pasionat de georgafie și-și dorește să lucreze la NASA.

Ioana Todea este elevă în clasa a XII la Colegiul Sf. Sava și a realizat alături de profesorii și colegii ei Dicționarul personalităților Saviste- un dicționar în care sunt prezentate figurile marcante ale liceului. Crede că pasiunea pentru cultura japoneză și pentru istorie i-au desenat drumul și își dorește să lucreze într-un mediu în care să schimbe mentalitățile oamenilor și diferențele interculturale.

Diana Duță are 18 ani și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Sf. Sava și nu pasiunea pentru chimie, ci cea pentru scris a determinat-o să se implice într-un proiect prin care, alături de profesorul de istorie și alți colegi, a reînviat publicația interbelică Anuarul Liceului, o publicație anuală dedicată realizărilor și evenimentelor importante din cadrul Liceului.

Alexandra Butmălai de 19 ani povestește că primele sale proiecte au fost legate de educație și sport. Anul trecut a pus bazele proiectului Fabrica de Experimente prin care-și dorește să le transmită copiilor pasiunea pentru știință și să facă o schimbare în educația din România.

Cristi Drăgan la doar 19 ani afirmă că a avut puterea de a visa ca un nesăbuit și de a lupta pentru ceea ce pentru el înseamnă valori. La 15 ani și-a dorit să fie producător de film și astfel a reușit să creeze un film de sucrt metraj cu care a ajuns la Festivalul de la Cannes. Doi ani mai târziu, organiza împreună cu alți tineri de vârsta lui „Oportunity Weekend” primul târg de cursuri si voluntariat pentru adolescenți din România.  Acum Cristi va absolvi Colegiul național Gheorghe Lazăr și va merge la Minerva School University din San Fransisco.

Andreea Vasiliu de 19 ani, s-a implicat în perioada liceului implicat în diverse proiecte, însă cel mai frumos și productiv a fost proiectul Bursele Start coordonat Școala de valori din București. A beneficiat de o bursă în domeniul plastic și astfel, și-a putut dezvolta propriul stil artistic și și-a expus primele lucrări în cadrul unei expoziții de pictură.

Oana Andrei este  elevă în clasa a XI –a la Colegiul Național I. L. Caragiale,  a participat la proiectul Excepționalii organizat de Școala de valori. Aici a prins contur și propriul ei proiect și astfel, împreună cu alți 3 adolescenți, a luat naștere ”Meet the Backstage” în cadrul căruia a reunit tineri din trupe la început de drum, cu oameni cu experiență în domeniul muzicii, într-un eveniment de o zi.

Bogdan Udroiu este elev în clasa a XII la în cadrul Complexului Educațional Lauder-Reut. Numeroasele aplicații practice din școală l-au determinat pe Bogdan să se implice în organizarea activităților de formare a elevilor din sistemul nostru de învățământ. Astfel și-a descoperit aptitudinile organizatorice și este unul dintre coordonatorii echipei de voluntari din cadrul Școlii de valori fiind inițiatorul multor proiecte naționale de educație non-formală dedicate tinerilor din întreaga țară.

Bogdan Grabany are 17 ani, este elev la Mark Twain International School a primit premiul 3 la olimpiada de matematică din 2016 și a participat împreună cu alți colegi la Summit-ul „International Youth Earth Summit” desfășurat la New York cu proiectul „Cristal Clear” prin care propunea să curețe Pădurea Băneasa de gunoaie și să prevină poluarea în această zonă.

Cei mici și cei mari au sărbătorit primele zile de vară la atelierele creative oferite de MiniartShow by Ioana Ginghină și Playouth și s-au distrat la spectacolul oferit de trupa Zurli și Bubble Show.

Mulțumim partenerilor noștri: BMW România ca partener strategic, Carrefour ca partener strategic, Orange ca partener gold, precum și partenerilor Medlife și Hipp.

Evenimentul a fost susținut de Maison 13, Sweet Concept, Profructta, Editura Litera, Hasbro, PhotoSnacks, Random Goodies, Bistro Raw Vegan, Jolly Club.

Fotografii de Andrada Mihăilescu și Marius Michailov.