FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea Canalului Suez (SCA) a confiscat marți nava “Ever Given”, potrivit Ahram Online. Ordinul de sechestrare a navei a fost emis de un tribunal din oraşul Ismailia.

Egiptul cere în instanță despăgubiri în valoare de 900 de milioane de dolari.  Suma include pierderile înregistrate de Autoritatea Canalului Suez, costurile de relocare a navei, dar şi pe cele de mentenanţă, relatează Business Insider.

Ryu Murakoshi, un purtător de cuvânt al companiei care deține nava, a declarat pentru The Wall Street Journal că Shoei Kisen Kaisha Ltd. este în „negocieri privind compensarea”. Cu toate acestea, compania îşi doreşte ca asigurătorii navei să achite jumătate din această sumă. Aceştia au invocat un principiu al legislaţiei maritime, potrivit căruia clienții navei sunt obligați să contribuie la achitarea costurilor, în cazul în care nava se confruntă cu o tragedie sau cu un eşec.

La finele lunii martie, nava „Ever Given”, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala Canalului Suez. Preşedintele Autorităţii Canalului Suez, Osama Rabie, a apreciat că pierderile şi pagubele provocate de blocarea navei Ever Given ar putea ajunge la un miliard de dolari.