Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Autoritatea Canalului Suez ar putea extinde porţiunea sudică a acestuia

După eșuarea portcontainerului Ever Given, Autoritatea Canalului Suez ia în considerare extinderea porţiunii sudice a acestuia.  
canalul Suez blocat Profimedia

Autoritatea are în vedere și achiziționarea unor macarale care să descarce mărfurile aflate la o înălţime de până la 52 de metri, a declarat, marţi, preşedintele acesteia, Osama Rabie, potrivit Reuters.

Procedurile noastre sunt solide, dorim însă să ne îmbunătăţim serviciile”, a spus Rabie.

Pe data de 23 martie, nava Ever Given, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonală în porțiunea sudică a canalului. Aceasta a blocat trecerea a peste 400 de nave și a avut un impact global asupra circulaţiei mărfurilor.

Am folosit aproximativ 15 remorchere, timp de şase zile. Am lucrat 24 de ore pe zi. Am folosit două drage. Am folosit lansări de asistenţă. Canalul a fost închis timp de şase zile. Numai asta a cauzat un mare rău. Vom încerca să obţinem încă două remorchere, cu o putere de tragere de peste 200 de tone – 250, 280“, a spus Rabie.

Autoritatea planifică o posibilă extindere a părţii sudice a canalului. “Dacă există o porţiune de 250 de metri care necesită extindere, poate o vom extinde la 400 de metri“, a spus Rabie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii