FacebookTwitterLinkedIn

Cu o experienţă de peste 17 ani în contabilitate și consultanță financiar-fiscală și de peste 12 ani în audit, Group Expert Consulting 2000 deține un portofoliu de aproximativ 300 de companii. Dr. Maria Piroi, CEO-ul companiei, ne expune cele mai eficiente metode de gestionare a veniturilor, care să aibă, totodată, și un impact asupra populației. Pandemia a schimbat modul de gestionare a veniturilor, iar Group Expert Consulting 2000 și-a adaptat strategia în jurul acestor modificări. 

Am început de 2 ani să ne automatizăm toate fluxurile operaționale printr-o aplicație internă; această perioadă am încercat să o folosim pentru stocare de documente“, explică Dr. Maria Piroi, în cadrul ediției cu numărul 68 din Seria de evenimente online de business Forbes Forward. Obiectivul companiei e de a finaliza aplicația complet, căci într-o firmă de contabilitate e nevoie de automatizare. “Aceasta perioadă ne-a demonstrat că partea de digitalizare este foarte importantă pentru toate instituțiile, pentru toată lumea, pentru că iei deciziile mult mai repede și mai bine“, adaugă invitata Forbes. Un principal exemplu, când vine vorba de digitalizare, este reprezentat de serviciile online ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pe care compania le-a folosit prin platforma pe care o dețin.

Însă pentru a analiza starea economiei romanești, nu este de ajuns să ne uităm doar în interiorul companiei. Drept urmare, CEO-ul Group Expert Consulting 2000 oferă o perspectivă mult mai amplă. Potrivit acesteia, doar 10% dintre companiile romanești au proceduri stricte și oferă o importanță majoră părții de administrare a afacerii. “Mulți nu se gândesc la această parte de bugetare, de planificare, de investiții. Trebuie să știi unde ajungi și ce iți propui“, spune ea.

Din punct de vedere al bugetului național, impactul pandemiei a fost foarte mare, remarcându-se un deficit de 4,2%. “În primul rând, cei care au încetat contractul de muncă au avut 75% din salariu decontat, li s-au amânat la plată toate obligațiile la bugetul de stat, iar bugetul de stat nu a mai avut facilitățile pentru dezvoltare. Am făcut eforturi de a păstra personalul, pentru că după această perioadă trebuie să avem forță de muncă pentru a crește afacerea, și va fi foarte greu să găsești resursa umană necesară“, explică Maria Piroi, adăugând faptul că principala speranță este de a-și relua activiatea, în modul în care era înainte de izbucnirea crizei.

Privind către populație, invitata Forbes remarcă faptul că “nu toată populația are educație în această privință, de a-și consuma banii cu eficiență“. Maria Piroi consideră că partea de invățământ, de educația financiară mai exact, simte nevoia de dezvoltare. “Toți dintre noi ar trebui să avem aceste cunoștințe, ca să putem schimba ceva. Nu trebuie să așteptăm să fie făcute doar de Guvern, trebuie să contribuim cu propuneri, cu informații“, adaugă ea.

Privind spre viitor, CEO-ul Group Expert Consulting 2000 își conturează o nouă strategie a serviciilor. “Avem o aplicație financiară în testare, care va face toate colerațiile, toate verificările, care va sesiza ce nu este în ordine. Soldurile trebuie să fie foarte clare, sunt foarte severă, impun foarte multă calitate. Sperăm că în 3 luni de zile să fie folosită“, mai spune ea. Aplicația va fi publică, încât orice manager, administrator sau asociat poate verifica toate neregulile, în vederea unor decizii potrivite.