Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group: Suntem încrezători că vom depăși cu bine acest impas, iar țara își va putea relua bunul mers al lucrurilor mai departe

Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Group, este încrezător cu privire la depășirea crizei provocate de pandemia de COVID-19.
Mihai Marcu1

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus? Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Traversăm o perioadă extrem de sensibilă din punct de vedere social și economic, cu implicații importante nu doar la nivel de țară ci și la nivel mondial. În acest context, toate decizile pe care le luăm au ca obiectiv primordial siguranța pacienților care ne trec pragul și siguranța celor din linia întâi. În acest sens, am recalibrat circuite, am pus la punct noi fluxuri interne, am dotat unitățile cu echipamente speciale de dezinfecție și materiale sanitare de protecție, toate măsurile fiind luate pentru a putea minimiza răspândirea noului coronavirus și pentru a crește siguranța celor care ne trec pragul și a personalului medical.

Monitorizăm îndeaproape situația economică din România și posibilele implicații negative asupra operațiunilor noastre curente, la momentul actual, existând reduceri ale activității determinate de măsurile de distanțare socială, impuse de către autoritățile publice ca măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 (Coronavirus). În pofida diminuării activității, am luat toate măsurile necesare pentru a păstra o bună continuitate a activității medicale în toate clinicile și spitalele MedLife și studiem compensarea acestor turbulențe prin scăderea pe termen scurt a costurilor de overheads.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Am implementat, încă din prima zi de alertă cu privire la limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 (Coronavirus) în România, o serie de măsuri de prevenție și protecție nu doar a pacientilor ci si a personalului medical și auxiliar, concentrându-și atenția asupra împiedicării factorilor care ar putea să reprezinte un pericol de infectare pentru toți cei aflați în unitățile medicale.

În toate unitățile MedLife a fost implementată întocmai metodologia de supraveghere a sistemului respirator acut, noul coronavirus, iar la momentul actual, compania asigură o bună continuitate a activității medicale. Triajul epidemiologic al pacienților prin call-center și echipe medicale, circuitele speciale pentru pacienții cu patologie respiratorie acută, adaptarea intervalelor de consultații pentru sporirea siguranței pacienților (alocarea unui timp necesar dezinfectării spațiilor după interacțiunea cu fiecare pacient), crearea unor spații speciale pentru izolarea cazurilor suspecte de boli infecțioase, asigurarea echipamentelor de protecție și produselor dezinfectante, dar și dezvoltarea unor proceduri complexe de curățenie, dezinfecție și nebulizare sunt doar o parte din măsurile importante care au fost luate și pe care echipele medicale speciale le urmăresc și le gestionează corespunzător.

În ceea ce privește segmentul operațional, personalul administrativ și de suport, am implementat un Plan de Continuitate a Desfășurării Activitătii pentru a putea să ne menținem colegii în siguranță, inclusiv la nivel de headoffice. Măsurile constau în împărțirea angajaților cheie în două echipe și evitarea interacțiunii fizice între aceștia, dar și desfășurarea activității la distanță, ambele asigurând o bună continuitate a activității companiei. De asemenea, am avut comunicări constante în ceea ce privește măsurile de prevenție, am dotat spațiile de lucru cu dispensere pentru dezinfectarea mâinilor și am oferit la cerere  materiale de protecție.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Toate măsurile luate de către autorități în această perioadă au ca scop binele populației și al țării, chiar daca poate par drastice sau îngrăditoare, ele sunt menite să ne ajute să preîntâmpinăm un impas și mai mare. Pentru noi, MedLife, prioritatea rămâne sănătatea pacienților și a angajaților, facem tot ce ne stă în putință să-i ținem protejați și în siguranță, iar totodată, suntem un bun partener al autorităților locale, respectând pe deplin deciziile impuse.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Este o perioadă dificilă pentru antreprenorii din România și pentru toată economia țării. Dar și cea globală, după cum puteți vedea. Este foarte important ca în aceste zile să facem analize realiste, să ne construim planuri de criză pe mai multe nivele de gravitate și dacă situața se impune să acționăm punctual sau la o scară mai mare în funcție de fiecare business în parte. O perioadă, până va trece, pentru că va trece, suntem încrezători că vom depăși cu bine acest impas, iar țara își va putea relua bunul mers al lucrurilor mai departe.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Avem în lucru mai multe demersuri pentru a veni în sprijinul comunității, lucrăm la finalizarea unui laborator de testare COVID-19, am lansat și serviciul de consultanță medicală online, unde peste 80 de medici specialisti vor oferi asistență medicală prin videoconferință. Suntem încrezători și credem cu tărie că împreună vom reuși să depășim aceste momente critice.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii