FacebookTwitterLinkedIn

În timp ce țările din întreaga lume încearcă să găsească tot felul de modalități prin care să oprească răspândirea noului coronavirus, Isaac Ben-Israel, șeful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, arată printr-o cercetare proprie că virusul își atinge maximul după 40 de zile de la apariție și apoi intră într-un declin rapid.

Profesorul Isaac Ben-Israel consideră că blocarea economiilor majore are consecințe grave, iar câștigurile nu sunt prea mari. Potrivit cercetărilor sale, graficul infecțiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la 30%, dar se reduce la 10% după șase săptămâni ca, în final, să atingă un prag de 5% după încă o săptămână.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate țările”, scrie prof. Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat el în această săptămână.”

„În mod surprinzător, acest model este comun pentru țările care au impus restricții dure, inclusiv blocarea economiei, precum și pentru țările care au implementat o politică mult mai blândă și și-au continuat viața în mod obișnuit.”

Întrebat de jurnaliștii de la Times of Israel de ce boala ar dispărea fără nicio intervenție, prof. Ben-Israel a spus: „Nu am nicio explicație. Există tot felul de speculații. Poate este legat de climă sau virusul are o anumită durată de viață.”

Așadar, teoria profesorului din Israel nu poate fi încă confirmată fiindcă până acum nicio țară nu a stat cu mâinile în sân. Toate au luat anumite măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19, chiar și controversata Suedie.