Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

 Sibiu: Copiii cu Covid-19 sunt operați

În Sibiu, unde există două unități spitalicești Covid-19 foarte bine organizate, copiii infectați cu coronavirus pot fi operați dacă au și alte patologii.
medici shutterstock_583065985

În Sibiu, unde există două unități spitalicești Covid-19 foarte bine organizate, copiii infectați cu coronavirus pot fi operați dacă au și alte patologii. De curând, medicii din Sibiu au putut opera un băiețel de 5 ani din Brașov infectat cu coronavirus care avea antebrațul rupt.

Copilul a fost transportat de la Brașov la Sibiu pentru că la Brașov nu există un spital COVID care să poată rezolva astfel de cazuri. Astfel, la Sibiu, unde atât Spitalul de Pediatrie, cât şi Judeţeanul sunt spitale COVID, au decis să își ofere sprijin reciproc, în beneficiul pacienților, informează Agerpres.

Şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică, Cristian Berghea Neamţu, Daniel Constantin, medic specialist ortopedie şi traumatologie şi coordonatoarea Blocului operator, Ştefania Manea sunt cei trei medici care au făcut posibilă prima operaţie a unui copil cu COVID-19 la Sibiu, informează Agerpres. Cei trei medici s-au oferit voluntari în scopul de a-și proteja colegii mai în vârstă de o potențială infectare cu noul virus.

Cristian Berghea Neamțu, Şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică, a declarat “Încercăm să nu aducem cazuri COVID în Blocul operator şi în secţiile de chirurgie şi Spitalul Judeţean fiind spital COVID, protocolul este să mergem cu pacienţii noştri şi să-i operăm acolo, după care aceşti pacienţi se întorc şi sunt supravegheaţi în post operator în Secţia de Boli Infecţioase”.

El a adăugat că nu niciunul dintre cadrele medicale implicate nu a simțit frică gândindu-se la infectarea cu coronavirus, ci au fost foarte emoționați.

“Frică nu am avut, emoţii, da. (…) Medicul Banciu s-a oferit să facă operaţia, dar discutând cu medicul şef de pe Ortopedie, am decis că cea mai bună echipă operatorie ar fi aceasta. Eu doar am auditat cazul, ei (Cristian Berghea Neamţu şi Daniel Constantin n.r.) sunt cei care l-au operat. Copilul este bine acum. Postoperator evoluţia a fost favorabilă, nu au fost probleme intra-operatorii. Copilul a fost transferat pentru patologia ortopedică de la spitalul din Braşov la noi, noi fiind spital COVID”, a declarant pentru Agerpres coordonatorul Blocului operator, medicul Ştefania Manea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii