FacebookTwitterLinkedIn

Un studiu efectuat de fundația Salvați Copiii arată că, în Spania, pandemia de Covid-19 a cauzat depresie în rândul copiilor, mai ales printre cei din medii sărace. Spania a impus o carantină foarte strictă, ordonând izolarea copiilor în case pentru mai multe săptămâni din dorința de a împiedica răspândirea coronavirusului. Noul virus a făcut 28.000 de victime în Spania.

În aprilie, studiul fundației Salvați Copiii a demonstrat că 17% dintre copii au fost afectați de depresie, chiar dacă izolarea impusă de pandemie i-a ajutat pe spanioli să petreacă mai mult timp cu familiile lor.

În familii cu condiții financiare precare, 32,3% dintre copii au întâmpinat probleme cu somnul, în timp ce 30,1% erau îngrijorați din cauza Covid-19. Potrivit studiului care s-a folosit de răspunsurile a 1.800 de respondenți, cei care provin din medii sărace au plâns mai mult și s-au confruntat cu anxietate.

Fundația Salvați Copiii indică faptul că 1 din 4 familii din medii precare s-a confruntat cu reduceri de salarii și concedieri, care au condus la tensiuni între membrii acestora. Multe dintre aceste familii s-au văzut nevoite să împartă locuințele cu străini pentru a putea împărți costurile de întreținere, conform Reuters.

Fundația a făcut un apel la autoritățile spaniole, cerându-le să le ofere suport familiilor sărace pentru a duce un trai decent. Guvernul spaniol a declarat că plănuiește să ofere un venit lunar pentru aproximativ 1 milion de familii sărace.