FacebookTwitterLinkedIn

Centrul de Reabilitare Medicală Medicover are o experienţă de peste 10 ani, o suprafaţă de 300 mp care respectă în organizare şi dotare cele mai înalte standarde medicale în ceea ce priveşte metodele de tratament: fizioterapie, termoterapie, masaj şi hidroterapie, kinetoterapie, terapie cu laser. În acest centru Medicover oferă acces la medici specializaţi în domeniu, cu o vastă experienţă în tratarea afecţiunilor reumatismale, neurologice şi ortopedice.

– Prof. Univ. Dr. Mihai Berteanu, Doctor în Ştiinţe Medicale, Medic Primar Reabilitare Medicală, Membru în Boardul Societăţii Internaţionale de Medicină Fizică şi Reabilitare (ISPRM).

– Dr. Marius Boar, Doctor în Ştiinţe Medicale, Medic Primar – Reabilitare Medicală, Membru al Societăţii de Medicină Aeronautică şi Spaţială Membru al Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Militari, Membru al Societăţii Române de Reabilitare Medicală

– Dr. Gabriel Tătuţă, Medic Primar – Reabilitare medicală

Împreună cu echipa de fizioterapeuţi, kinetoterapeuţi cu experienţă şi dedicare, asigură pacienţilor îngrijiri complexe, suport şi informaţii pentru a rezolva împreună probleme precum ar fi artroze, pareze, deformări ale coloanei sau altor segmente osoase, recuperări postoperatori. În urma unui consult realizat de echipa medicală, ai acces la cele mai noi metode de tratament personalizat în funcţie de necesităţile medicale, totul într-un spaţiu conceput pentru a-ţi oferi rapid soluţia optimă.

Terapia HILT (laser HIRO)

Este una dintre cele mai performante metode de tratament de reabilitare medicală existente la ora actuală. Pe lângă efectul analgezic (de combatere a durerii) extrem de eficient, această terapie este eficace în regenerarea cartilagiului articular. Cele mai bune rezultate au fost obţinute în gonartroză. Terapia HILT presupune folosirea laserului HIRO pentru întinderi musculare, entorse, luxaţii, crampe musculare, inflamaţii ale tendoanelor, contuzii, fracturi, dureri de coloană, hematoame, afecţiuni ale nervilor periferici şi afecţiuni ale articulaţiilor.

Magnetoterapia

Este o formă de terapie utilizată aproape în toate tipurile de durere de muşchi, oase şi articulaţii, cu efecte excelente în consolidarea fracturilor. Un efect dovedit şi eficient al magnetoterapiei este cel sedativ, combatând insomniile generate de stările de stres.

Terapia cu unde de şoc extracorporale (ESWT)

Tratamentul este foarte eficient în durerile rebele de la nivelul călcâiului, dureri determinate de inflamaţia fasciei plantare (fasceita plantară) şi a osteofitelor („ciocuri“ sau pinteni de calcaneu), durerile de la nivelul cotului generate de suprasolicitare (epicondilite), afecţiuni dureroase ale articulaţiei umărului (tendinopatii cu calcificări), durerile de la nivelul genunchilor la sportivi (tendinita rotuliană), precum şi alte afecţiuni musculoscheletale.

Hidroterapie (Hidromasajul/Duşul subacval)

Este o metodă de utilizare a apei în scop terapeutic, în combinaţie cu terapia prin culori (cromoterapie), ambele fiind forme de tratament extern. Hidromasajul are efect antialgic (calmează durerea), decontracturant (permite relaxarea muşchilor) şi drenajul edemelor (umflarea vizibilă a pielii ca urmare a reţinerii apei). Cada specială de hidroterapie dispune de 25 de terapii de relaxare şi 168 de jeturi divizate în 4 circuite pentru masaj de diverse intensităţi şi jetul subacvatic pentru masaje intensive locale.

Gimnastica medicală pediatrică

Se realizează în Clinica de Pediatrie Medicover prin tehnici de educare şi recuperare specifice vârstei copilului. Eficienţa acestor tehnici este legată atât de evaluarea precoce şi corectă a copilului – pe care specialiştii noştri o pot realiza – cât şi de aplicarea acesteia în cadrul unui proces de corectare sau ameliorare, ce necesită continuitate şi consecvenţă. Medicii noştri pediatri, împreună cu echipa de kinetoterapeuţi specializaţi în metode de recupare şi gimnastică medicală la copil, asigură diagnosticarea sau confirmarea unor deficienţe, alcătuiesc un plan terapeutic pe termen lung care vizează atât atingerea punctelor cheie ale fiecărei etape de dezvoltare, cât şi consolidarea acestora prin continuarea şedinţelor de kinetoterapie. Afecţiunile ortopedice, neurologice şi cele legate de sistemul respirator pot beneficia atât de tratament de specialitate, cât şi de tratament kinetoterapeutic, ca tratament complementar medicinii clasice, având astfel un potenţial ridicat de recuperare. Cele mai frecvente afecţiuni ale copilului care beneficiază de recuperare medicală sunt: picior strâmb congenital, torticolis, întârzieri în dezvoltarea neuro-motorie, incontinenţa urinară sau fecală, miopatii, pareze de plex brahial, trisomia 21, deviaţii ale coloanei vertebrale, displazie de şold.

Ce ne propunem să realizăm prin şedinţele de gimnastică pediatrică?

Normalizarea tonusului muscular, îmbunătăţirea mobilităţii articulare, controlul capului, educarea echilibrului static şi dinamic, dezvoltarea fizică armonioasă, dezvoltarea lateralităţii, dezvoltarea coordonării, educarea controlului sfincterian, reeducarea respiratorie. Programele personalizate pot începe încă din primele 3-4 zile de la naştere, perioada potrivită în majoritatea afecţiunilor fiind după primele 3 luni de viaţă şi continua până la vârsta adolescenţei, în funcţie de afecţiune. Şedinţele durează de la 15 la 50 minute, în funcţie de afecţiune şi starea copilului. Terapia urmăreşte stabilirea unei legături prin care kinetoterapeutul interacţionează cu copilul, comunicarea fiind foarte importantă pentru obţinerea rezultatului aşteptat.

Gimnastica pentru copii – Baby gym

Din punct de vedere profilactic, gimnastica pentru copiii sănătoşi (Baby gym) a luat amploare în ultimii ani datorită efectelor benefice, prin stimularea motorie realizându-se şi stimularea psihică. Astfel, acest proces profilactic duce la o dezvoltare fizică armonioasă şi la prevenirea problemelor posturale. Programează-te la o consultaţie la unul dintre experţii Medicover la 021 9896 sau intră pe www.medicover.ro pentru a afla mai multe detalii despre serviciile noastre.