FacebookTwitterLinkedIn

Înscrierile în programul „Casa Verde – Panouri Fotovoltaice 2019”  încep luna aceasta, iar cei interesați să participe trebuie să îndeplinească câteva criterii.

 „Ne-am gandit că cea mai bună metodă e să montăm celule fotovoltaice și, un lucru extrem de important, am făcut o lege care ne dă dreptul să devenim producători de energie electrică. Minumul putere instalată e de 3 kW. Vor putea să negocieze și cu societățile de electricitate, ce economie va fi în urma montării acestor celule”, spunea Grațiela Gavrilescu, ministrul demisionar al Mediului.

Bugetul alocat programului „Casa Verde – Panouri Fotovoltaice” este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM.

Începând din 26 august, lista cu instalatorii aprobaţi în cadrul programului este publicată pe site-ul AFM. Dosarele de finanţare pentru noul program se vor depune exclusiv electronic.

Documentele necesare pentru înscrierea în programul „Casa Verde Fotovoltaice 2019” sunt următoarele:

1. Cererea de finanţare

2. Actul de identitate al solicitantului.

3. Extras de carte funciara. În situația în care, din extrasul de carte funciară nu reiese adresa de implementare menționată în cererea de finanțare, se va prezenta un document emis de unitatea administrativ teritorială. Din acesta trebuie să rezulte că imobilul înscris în cartea funciară prezentată în vederea implementării proiectului, este aferent adresei menționate în cererea de finanțare, în copie certificată „conform cu originalul”.

4. Certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului, de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor Publice, în termen de valabilitate la data depunerii dosarului de participare, în original, în copie legalizată sau emis în SPV.

5. Certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local. Acesta trebuie emis pe numele solicitantului, de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul. Documentul trebuie să fie în termen de valabilitate la data depunerii dosarului de participare, în original sau în copie legalizată.

6. Certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local. Certificatul trebuie emis pe numele solicitantului, de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială se va implementa proiectul. Documentul trebuie să fie în termen de valabilitate la data depunerii dosarului de participare. Se poate de pune în original sau în copie legalizată, în cazul în care solicitantul are domiciliul în altă localitate față de cea în care se implementeaza proiectul.

7. Obținere ATR, acorduri și avize specifice și prezentarea acestora la instalatorul validat.

Guvernul a decis înlocuirea ROBOR cu IRCC la Prima Casă. Ce înseamnă acest lucru?