FacebookTwitterLinkedIn

În urma feedback-ului primit din partea clienţilor am proiectat peste 20 de tipuri de vile începând cu 2 dormitoare și, de asemenea, 14 tipuri de apartamente începând cu 2 camere, în clădiri joase P+2E+3R  răspunzând multiplelor nevoi și preferințe. Preţul pentru vilele verzi cu 3 dormitoare pe care le avem disponibile pentru faza întâi începe de la 169.000 euro plus TVA. Preţul apartamentelor verzi cu 2 camere începe de la 69.000 plus TVA., a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Investiţia în prima suburbie verde din România este estimată la 110 milioane euro, dintre care aprox. 42 mil. sunt alocate primei fazei de dezvoltare.

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

Piața rezidențială din România a fost schimbată odată cu apariția virusului, iar conform noilor studii, 1 din 3 români caută să cumpere o vilă după criza Covid-19, în locul unui apartament. Am observat şi noi acest trend ascendent, având o cerere mult mai mare în ultimul an de la familii care doresc să își crească copiii într-o comunitate cu valori similare, aproape de natură, în afara centrului orașului, într-un complex rezidențial de înaltă calitate care răspunde tuturor nevoilor: educative (grădiniță, școală, afterschool), sport și natură (grădini, parcuri şi spaţii verzi, zone sportive, acces direct la pădure, locuri de joacă), sociale (zone de divertisment, restaurante, cafenele), administrative (zone comerciale, piaţă, farmacie, policlinică) și multe altele. Cei care caută o locuință sunt din ce în ce mai preocupați de calitatea vieții lor, de confort și siguranță, de eficiența energetică și costurile mai mici de întreținere, nu doar de prețul pe metrul pătrat ca în trecut.

Din punctul acesta de vedere, am anticipat acest trend şi de peste 5 ani dezvoltăm proiecte rezidenţiale cu vile verzi, eficiente energetic, de o calitate înaltă, formând în acelaşi timp comunităţi cu facilităţi integrate”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Fiind clădiri eficiente energetic, şi în acelaşi timp construcţii de calitate, durabile, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home, locuinţete Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.