FacebookTwitterLinkedIn

Wienerberger Sisteme de Cărămizi, unul dintre cei mai importanți jucători din piaţa de zidărie, a inaugurat astăzi prima Casă e4 din cărămidă din România – un model de casă cu un consum de energie aproape zero (NZEB).

Conceptul dezvoltat de Wienerberger și transpus în realitate cu ajutorul partenerilor selectați vine ca răspuns la Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European, conform căreia toate casele nou construite în țarile din Uniunea Europeană, începând cu anul 2020, trebuie sa aibă un consum de energie aproape zero.

30 sub 30: Proiectul Prispa

Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger are o suprafată totală construită de 325 de metri pătrați și este configurată cu parter, etaj și mansardă. Stilul modern și designul optimizat pentru a răspunde obiectivului de performanța energetică se potrivesc perfect cu așteptările familiei Forțescu, care a investit în construcția primei Case e4 din România.

“Pentru noi Casa e4 reprezintă îndeplinirea visului de a avea o casă solidă din cărămidă, performantă energetic, care să asigure confortul familiei noastre, indiferent de anotimpul de afară.

Fiind pasionat de inovație și tehnologii integrate în viața de zi cu zi, mi-a plăcut conceptul de Casă e4 pentru că pune accent pe calitatea locuirii pe termen lung. În plus, înglobează în mod pragmatic și eficient soluțiile optime existente în acest moment în România pentru construcția unei case,” spune Adrian Forțescu.

S-ar putea să vă intereseze: Cine este creatorul « luxului verde » în România

“Mărturisesc că am fost plăcut surprins pe parcursul ultimelor luni, în etapa de construcție a casei, de interesul ridicat arătat atât de potențiali beneficiari ai unei case performante energetic, cât și de specialiștii din România”, a declarat Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administraţie, Vânzări şi Marketing al Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Construcția primei Case e4 din cărămidă de la Wienerberger din România a fost finalizată în 12 luni de la demararea lucrărilor de șantier și a fost realizată cu un cost de aproximativ 665 de euro pe metru pătrat construit, cu toate taxele incluse. Costul total de construcție al casei s-a ridicat la 216.000 de euro cu toate taxele incluse, pentru o suprafața totala de 325 de metri pătrați construiți.