FacebookTwitterLinkedIn

Ionuț Mişa a declarat că, din cele 46 de bănci existente în România, 31 nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani, iar 15 au plătit.

Ionuț Mișa: „Cea mai mare pondere a acestor pierderi generate la nivelul acestor bănci este din cauza transferului de NPL. S-a realizat un proces de vânzare a NPL masiv în ultimii ani. În condiţiile în care vinzi un credit de 100 de milioane cu 5 milioane, indiscutabil că ai o pierdere consistentă. Ai un profit, această pierdere vine şi stinge integral acest profit, şi statului nu mai ai de ce să-i mai plăteşti bani”.

Ministrul Finanțelor a subliniat că a făcut o analiză de risc a sistemului bancar când ocupa funcţia de şef al Direcţiei Mari Contribuabili din ANAF, indentificând probleme la o bancă, în cazul căreia a fost emisă deja o decizie de impunere.

Senatorul PNL Daniel Zamfir, preşedintele comisiei economice din Senat, i-a transmis joi o scrisoare ministrului de Finanţe, în care îi solicită să transmită comisiei, de preferabil până în data de 10 august 2017, lista celor 31 de unităţi bancare care operează pe teritoriul României şi care nu au plătit în ultimii cinci ani impozit pe profit.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – IULIE 2017