FacebookTwitterLinkedIn

Poveștile de odinioară vorbesc despre petrecerile care aveau loc aici, cu purceluşi la proţap şi butoaie de bere ascunse în catacombe, despre cafele, dulcețuri și lăutari talentați care atrăgeau la mese boierii vremii. Legenda mai spune că în vremurile de demult se întâlneau aici generalii şi sfatul orăşenesc, însuşi Mihai Viteazul s-ar fi cinstit la Butoiul de Aur înainte de bătălia de la Șelimbăr.

Restaurantul are în meniu o gamă variată de mâncăruri tradiționale românești, antreuri, gustări, ciorbe, preparate din toate felurile de carne, dar și specialitățile casei.

Cu un aspect specific secolului al XIV-lea, clădirea, asemănătoare unui castel, face parte din patrimoniul istoric al Sibiului și impresionează prin masivitatea pereților placați cu piatră și opulența mobilierului din lemn.

Iată în continuare, care sunt cele mai vechi restaurante din lume:

Bianyifang, Beijing, China, înființat în jurul anului 1416. Specializat în preparate din raţă, începuturile sale datează din vremea dinastiei Ming.

Honke Owariya, Kyoto, Japonia, 1465. Iniţial a fost doar o cofetărie, apoi a devenit unul dintre cele mai apreciate restaurante din Japonia, vizitat deseori chiar și de familia regală.

La Tour d’Argent, Paris, Franţa, 1582. Pivniţa restaurantului cu stea Michelin are unele din cele mai bune vinuri din lume şi a rezistat bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial. Vederea către catedrala Notre Dame este magnifică.