FacebookTwitterLinkedIn

Astăzi încep Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, cele mai scumpe din istorie, organizarea lor costând până acum peste 50 de miliarde de dolari. 

Recordurile nu se opresc aici: acestea vor fi, de asemenea, cele mai “televizate” jocuri, cu 1.590 de ore de transmisie numai la televiziunea americană NBC, potrivit forbes.com. De asemenea, jocurile vor genera cele mai mari venituri -inclusiv din publicitate. Aceeaşi televiziune americană vânduse la inceputul lunii trecute publicitate de 800 de milioane de dolari.

Potrivit bookmakerilor de la Stanleybet, şansele delegaţiei României de a urca pe podium la Olimpiada de la Soci sunt evaluate de cu o cotă de 8.50. Agenţia de pariuri care face parte din grupul britanic Stanleybet International susţine că sportivele Maria Marinela Mazilu şi purtătorul de drapel al delegaţiei României, Eva Tofalvi, au cele mai mari şanse la o medalie. Ultima medalie căştigată de România la Jocurile Olimpice de Iarnă datează din 1968, când Nicolae Neagoe şi Ion Panturu primeau medalia de bronz la bob.