FacebookTwitterLinkedIn

Partea a doua a miniseriei britanice “Wild Carpathia”, “From the Mountains To The Sea” (“De la munţi până la mare”, n.r.) a fost difuzată ieri, pe Travel Channel, în în 120 de ţări din Europa, în 19 limbi. Episodul “Wild Carpathia – From the Mountains To The Sea” (De la munţi până la mare, n.r.) duce telespectatorii de la Porţile de Fier până în Delta Dunării şi include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Munţilor Făgăraş, a Castelului Peleş şi a mănăstirii Cozia, şi a unor localităţi din Delta Dunării. Alteţa Sa Principesa Margareta şi Ivan Patzaichin apar în documentar, vorbind despre subiecte mai delicate precum retrocedările prost făcute şi efectele sale (coruptie, despăduriri), respectiv despre protejarea zonei Deltei.

Documentarul de o oră începe în baia romană de la Băile Herculane, continuă cu Peleşul, pentru a se termina în Deltă, unde vorbeşte despre turismul eco, despre braconaj şi speciile de peşti în pericol de dispariţie.

Scenariul noilor episoade a fost creat de The European Nature Trust/ Fondul European pentru Natură, o organizaţie înfiinţată în anul 2001, de Paul Lister, pentru a ajuta la păstrarea şi restaurarea ultimelor areale de sălbăticie şi a habitatelor degradate în Europa. Seria “Wild Carpathia” prezintă frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor diversitatea faunei şi florei din zonă. Documentarul are şi un scop educaţional şi încurajează grija faţă de patrimonial natural şi cultural al ţării. “Wild Carpathia” este rezultatul colaborării între compania Scripps Networks Interactive, care deţine Travel Channel, şi Ministerul Turismului, care a plătit pentru primele două episoade peste 900.000 de euro, după cum declara Ministrul Maria Grapini în această primăvară.

Ultima parte a seriei “Wild Carpathia”, cea de-a treia, va include un nou interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii şi va fi difuzată la nivel internaţional în luna noiembrie.

Travel Channel a fost lansat în 1994 şi este disponibil în 21 de limbi în peste 130 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globală a Scripps Networks Interactive, Inc.

Documentarul va fi difuzat în reluare pe Travel Channel, pe 6 septembrie, pe 7 şi pe 9 septembrie.