FacebookTwitterLinkedIn

Cele două fiice ale Cameliei şi ale lui Dan Şucu au ales şi ele să fie antreprenoare, dar în domenii diferite. Cristina Alexandru Şucu a pornit recent propriul business de familie. Împreună cu soţul său a creat Kiddo Play Academy, un spaţiu de joacă pentru copii, unde aceştia învaţă jucându-se, după principiul „educational entertainment”.  „Din momentul în care ne-a venit ideea, timp de un an nu am făcut altceva decât cercetare. Am văzut peste 50 de locații de pe aproape toate continentele”, povesteştea ea.

Investiţia de circa 700.000 de euro a provenit parţial din fonduri proprii, restul fiind un împrumut acordat de tatăl său, Dan Şucu, sumă pe care o vor  înapoia în maximum doi ani. De altfel, Cristina Şucu îşi aminteşte că, atunci când era copil, primea de la părinţi diurnă, nu bani de buzunar, pentru a înţelege că, indiferent de posibilităţile familiei, trebuie să munceşti pentru rezultate.

Nici Ioana Şucu nu se vede făcând altceva decât antreprenoriat. Ea lucrează în mod direct cu mama sa, Camelia Şucu, în două business-uri: Iconic Health, un program complex de nutriţie, şi restaurantul şi concept store-ul Iconic Food Wine&Design, dar are şi o firmă de organizare de evenimente, „Ioana Şucu – the Event planner”, şi conduce împreună cu soţul său restaurantul „the Library”, care a fost prima sa afacere. Ioana Şucu  a preluat restaurantul „the Library” de la părinţi și l-a transformat dintr-o cantină într-un restaurant, iar împreună cu soţul său l-a adus la un nivel la care acesta se susţine.

Vezi mai multe despre afacerile  familiei Şucu

Ea spune că studiile la Londra i-au deschis noi orizonturi, au învăţat-o să îşi structureze mai bine ideile, dar, din punctul său de vedere, nimic nu se compară cu practica. În  clasa a XI-a a făcut practică la Class Living (magazinul de mobilier al Cameliei Şucu), unde a învăţat despre produse, TVA, facturi şi comenzi. În afaceri îi displace doar faptul că uneori oamenii nu sunt constanţi în respectarea principiilor şi promisiunilor, ceea ce o forţează să renunţe la anumite colaborări. „Oamenii neserioşi îmi displac cel mai mult în business”, adaugă ea.

Citeşte mai multe despre afacerile Cristinei Alexandru Şucu și ale Ioanei Şucu-Matei