Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Tech |
|

Urmaș de inventator

radu tudor_0693
A încercat mai întâi concurența, apoi alt domeniu, dar într-un final tot afacerea familiei a fost cea care l-a convins.

Radu Tudor  (29 ani) este fiul lui Mircea Tudor, preşedintele MB Telecom, firmă pe care acesta a fondat-o în 1994. Tânărul a contribuit și la succesul de la Geneva al MB Telecom: rolul său a fost de a realiza prototipul Roboscan Aeria în aproximativ 3 luni, pentru ca acesta să poată fi expus la competiția de la Geneva la timp. MB Telecom a câştigat anul trecut Marele Premiu la Salonul de Invenţii de la Geneva pentru această tehnologie unică în lume, care poate radiografia în câteva minute fuzelajul şi aripile unui avion.

Cu toate acestea, Radu Tudor spune că la început nu a vrut să intre în afacerea familiei. Întâmplător a ajuns să lucreze chiar la concurență, dar după o vreme a început să realizeze că avea altă viziune decât șefii săi. A urmat o altă experiență, în logistică, un domeniu care nu i-a plăcut. În perioada respectivă tatăl său  i-a propus să vină pentru a lucra în afacerea familiei, lucru pe cale l-a și făcut, fiind atras de domeniul  tehnologiei și invențiilor și de posibilitatea de a-și lărgi cunoștințele. Tânărul  a fost angajat la MB Telecom în anul 2009 și a lucrat în mai multe departamente, începând de la administrarea parcului auto.  „La începutul colaborării mele cu MBT nu aveam o perspectivă asupra lucrurilor”, spune el, însă mărturisește că în timp și-a seama că afacerea fondată de tatăl său este nu numai o sursă de venit, ci „o afacere de suflet și o mândrie”.

Vezi aici alte articole din noua ediţie specială Afaceri de familie

Cât despre transfer, el spune că familia nu se gândește încă la acesta, dar este conștient că „pregătirea pentru preluarea unei astfel de afaceri este un proces continuu; mai am multe de învățat și îmi doresc să continuăm în aceeași formulă cât mai mult timp pentru a fura un maxim de cunoștințe de la tatăl meu.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii