FacebookTwitterLinkedIn

Dumitru Mihalescul, fondatorul Marelvi (un business din distribuţie cu afaceri de peste 34 de milioane de euro în 2013), recunoaşte că şi-a îndrumat cele trei fiice către domenii de studiu care îi puteau fi de folos în afacere, în funcţie, desigur, şi de înclinaţiile lor.  Întotdeauna a considerat că „management-ul trebuie să funcţioneze într-un mix: o parte în familie, o parte din exterior, pentru a îmbina valorile familiale cu experienţele venite din alte domenii sau locuri de activitate”.

Vezi aici alte articole din noua ediţie specială Afaceri de familie

Marelvi distribuie de aproape 20 de ani o serie de mărci de electronice şi electrocasnice. Fiecare dintre fiicele fondatorului a început să lucreze devreme în cadrul firmei şi a schimbat mai multe joburi în mai multe departamente. Vacanţele din studenţie au însemnat pentru ele muncă în companie sau cursuri şi training-uri. Viorica Hârjă este în acest moment director de marketing şi gestionează şi o afacere paralelă, mai exact o reţea de magazine. Daniela Bîzgan (30 de ani) a acumulat peste 10 ani de experienţă în diverse departamente, iar în ultimii şase ani a ocupat o poziţie în top management-ul companiei. Lăcrămioara Grigore s-a alăturat firmei ca ofiţer de credit la primul magazin deschis în zona Suceava, iar ulterior a preluat un post în cadrul departamentului financiar.

Mihalescul spune că a primit oferte de exit, însă „pasiunea şi angajamentul de care a dat dovadă de-a lungul timpului se pare că au fost dezarmante”. Cu toate acestea, consideră că, „odată cu deschiderea României către piaţa occidentală, orice afacere poate fi de vânzare atâta timp cât preţul reflectă efortul depus”. Pentru începutul anului viitor, Marelvi şi-a propus să îmbine poziţia de distribuitor cu cea de importator şi reprezentant al brand-urilor internaţionale, dezvoltând parteneriatul cu producătorul german Liebherr, alt business de familie, şi  va inaugura primul monobrand shop din Europa.

Citeşte mai departe ce spun fiicele lui Dumitru Mihalescul despre începuturile lor în Marelvi.