Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

A crescut interesul pentru cărțile despre sănătate

În săptămâna de dinaintea anunțării stării de urgență, abonații bibliotecii publice Bookster au împrumutat mai multe cărți decât de obicei. Au fost căutate  cărțile despre sănătatea fizică și psihică.
alexandra stroe_iulia ghita_Bookster

Criza a găsit cititorii cu suficiente cărți acasă pentru prima, chiar și a doua lună de izolare. „De îndată ce unele dintre cele peste 1.000 de companii cu care colaborăm ne-au anunțat că închid birourile și angajații vor lucra de acasă, am mutat atenția pe dezvoltarea conținutului online, care poate fi accesat de oriunde. Am diversificat tipurile de lecturi online: am adus în bibliotecă e-books, podcast-uri și povești audio pentru copii, pe lângă articolele și videoclipurile pe care le aveam deja”, a declarat Alexandra Stroe, co-fondator și co-CEO Bookster.

Biblioteca a încheiat multe parteneriate cu generatori de conținut de calitate și rafturile digitale ale bibliotecii au fost actualizate zilnic cu materiale din domenii variate. Serviciul de livrare acasă a fost lansat în luna aprilie și a fost oferit gratuit tuturor companiilor care au un abonament la serviciile corporate oferite de Bookster. „Livrarea cărților acasă a implicat un efort foarte mare: a trebuit să modificăm platforma IT într-un timp foarte scurt, a fost un efort uriaș pentru echipa de Logistică, precum și costuri mult mai mari cu serviciile de curierat pentru Bookster. Însă a meritat să facem acest efort. Peste 40.000 de cărți au plecat spre casele cititorilor, iar reacția lor a fost peste așteptări”, a precizat Iulia Ghiță, co-CEO Bookster. Livrarea cărților la sediul companiilor a continuat neîntrerupt și în perioada pandemiei, pentru abonații care au mers la birou, iar o dată cu ridicarea restricțiilor de către autorități, sediul bibliotecii s-a redeschis către public.

În perioada martie-aprilie 2020, în topul titlurilor preferate de booksteri au rămas, similar cu anul 2019,  cele din categoriile de romance, psihologie comportamentală și mister. S-a observat, însă, o creștere a interesului pentru cărțile despre sănătate, atât a corpului, cât și psihologică.

Alexandra Stroe, co-fondator și co-CEO Bookster: „În primele săptămâni de stat acasă, cititorii și-au dorit să afle mai multe despre schimbările prin care treceau. Au fost populare lecturile despre coronavirus și implicațiile sale.”

Cele mai împrumutate cărți ale anului 2019

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii