FacebookTwitterLinkedIn

Criza a găsit cititorii cu suficiente cărți acasă pentru prima, chiar și a doua lună de izolare. „De îndată ce unele dintre cele peste 1.000 de companii cu care colaborăm ne-au anunțat că închid birourile și angajații vor lucra de acasă, am mutat atenția pe dezvoltarea conținutului online, care poate fi accesat de oriunde. Am diversificat tipurile de lecturi online: am adus în bibliotecă e-books, podcast-uri și povești audio pentru copii, pe lângă articolele și videoclipurile pe care le aveam deja”, a declarat Alexandra Stroe, co-fondator și co-CEO Bookster.

Biblioteca a încheiat multe parteneriate cu generatori de conținut de calitate și rafturile digitale ale bibliotecii au fost actualizate zilnic cu materiale din domenii variate. Serviciul de livrare acasă a fost lansat în luna aprilie și a fost oferit gratuit tuturor companiilor care au un abonament la serviciile corporate oferite de Bookster. „Livrarea cărților acasă a implicat un efort foarte mare: a trebuit să modificăm platforma IT într-un timp foarte scurt, a fost un efort uriaș pentru echipa de Logistică, precum și costuri mult mai mari cu serviciile de curierat pentru Bookster. Însă a meritat să facem acest efort. Peste 40.000 de cărți au plecat spre casele cititorilor, iar reacția lor a fost peste așteptări”, a precizat Iulia Ghiță, co-CEO Bookster. Livrarea cărților la sediul companiilor a continuat neîntrerupt și în perioada pandemiei, pentru abonații care au mers la birou, iar o dată cu ridicarea restricțiilor de către autorități, sediul bibliotecii s-a redeschis către public.

În perioada martie-aprilie 2020, în topul titlurilor preferate de booksteri au rămas, similar cu anul 2019,  cele din categoriile de romance, psihologie comportamentală și mister. S-a observat, însă, o creștere a interesului pentru cărțile despre sănătate, atât a corpului, cât și psihologică.

Alexandra Stroe, co-fondator și co-CEO Bookster: „În primele săptămâni de stat acasă, cititorii și-au dorit să afle mai multe despre schimbările prin care treceau. Au fost populare lecturile despre coronavirus și implicațiile sale.”

Cele mai împrumutate cărți ale anului 2019