Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Anca Vlad – Locul 1 în Top 50 cele mai influente, ediția 2019

Anca Vlad, Președintele Grupului Fildas Catena, se numără printre primii antreprenori români care, după 1990, au reușit să construiască o afacere solidă, la standarde moderne.
 aboneaza-te
069 women 01 Anca Vlad

Grupul Fildas Catena, cel mai mare jucător de pe piața autohtonă de retail farmaceutic, cuprinde rețeaua de farmacii Catena și compania de distribuţie de medicamente Fildas Trading. În prezent, grupul are peste 6.400 de angajați, fiind cel mai mare angajator din domeniul farmaceutic din România. Rețeaua de farmacii Catena numără peste 750 de unități, iar Fildas Trading are 14 centre logistice pentru depozitarea și distribuția de produse farmaceutice.

Anul 2018 a fost cel mai bun din istoria grupului, conform declarațiilor antreprenorului Anca Vlad, cifra de afaceri atingând 1,64 miliarde de euro. Investițiile în farmacii și în extinderea rețelei de depozite s-au ridicat, în 2018, la 35 de milioane de euro. Anca Vlad este o prezență activă în mediul de afaceri, fiind vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), organizație apolitică ce susține și încurajează capitalul românesc.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

Pe de altă parte, grupul Fildas Catena se implică în acțiuni sociale și de caritate, sprijinind mai multe fundații, printre care: „Salvați Copiii! – România”, Fundația OvidiuRo (având obiectiv ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație) și Light into Europe (o fundație de caritate româno-britanică, ce susține dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale).

De asemenea, Anca Vlad s-a remarcat și ca o susținătoare a artiștilor români, una dintre preocupările sale fiind Galeria de Artă Contemporană Senso.

„Respectul acordat oamenilor este un principiu foarte important care m-a ghidat în carieră. Leadership-ul feminin are în față o sarcină uriașă: aceea de a schimba România și de a o pregăti pentru viitor

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii