Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Forbes Woman |
|

50 influente: ANCA VLAD

  56 de ani Proprietar FILDAS GRUP Catena pentru Artă, campania  Inimi Mari şi o nouă linie de business – nutriţia, acestea sunt noutăţile cu care se mândreşte proprietara Fildas.
50 influente: ANCA VLAD

Anca Vlad face parte din board-ul grupului Fildas, ca proprietar, dar are şi un „job” în cadrul companiei, ocupându-se personal de marketing pentru principalul business al Fildas, lanţul de farmacii Catena.  „2012 a fost un an foarte bun, chiar şi primul trimestru din 2013 a fost bun. Numărul de clienţi a crescut, iar asta e cea mai mare avere. Chiar dacă vinzi cu pilula, cu folia, important e că oamenii vin şi se identifică cu noi, sunt fideli farmaciilor noastre”.

În acest moment sunt peste 460 de farmacii Catena în România. Totul a pornit în 1999, când Fildas a cumpărat 30 de farmacii pentru a le transforma. „Am făcut un efort să descoperim de ce au nevoie clienții şi să le oferim acest lucru. În plus, campania de awareness a dus şi ea la creşterea brandului. Dar abia în ultimii trei ani ne-am permis să facem mai multă reclamă, pentru că ne-a ajutat numărul mare de farmacii”, explică Vlad. Fildas a fost prima companie cu capital integral privat din industria farmaceutică de la noi. Anca Vlad a lucrat la Silvarom, o firmă care exporta mobilă, apoi a fost director în România al Smithkline Beecham până la Revoluţie, când a deschis un birou de consultanţă în marketing. Înfiinţarea Fildas a marcat intrarea în distribuţia de produse farmaceutice. În 1998 a fost creată partea de retail, prin cumpărarea a 30 de farmacii.Fildas tocmai a inaugurat o nouă linie de business, având deja primul brevet de produs alimentar sănătos.Anca Vlad este convinsă că modul său de a fi şi de a gândi a dat o direcţie firmei, felului în care ea funcţionează şi managementului. „E normal ca acţionarul să impună un tipar, un anumit mod de a face afaceri, o anume atitudine. Sunt sigură că am contribuit la cultura grupului Fildas Catena, prin stilul meu de a gândi şi de a mă comporta, în sensul că suntem o firmă etică nu doar în vorbe, ci şi în fapte, pentru că eu am ales să avem o atitudine etică”.Dar influenţa nu se opreşte aici. Anca Vlad sprijină de 13 ani arta prin Fundaţia Fildas Art, iar de anul acesta a decis să ajute şi  filmul românesc în cadrul unui nou program iniţiat în martie, Catena pentru Artă. „Pentru că s-a demonstrat tot ce era de demonstrat în legătură cu valoarea filmului românesc şi chiar merită sprijinit”, spune proprietara Fildas Grup, care va fi sponsor principal al Festivalului de film Anonimul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii