FacebookTwitterLinkedIn

Ruxandra și-a dorit încă din liceu să studieze în străinătate, dar nu s-ar fi gândit niciodată că ar putea ajunge să studieze tocmai în Coreea de Sud. Fiind studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, la Universitatea din București, cu ajutorul unei burse pe cinci ani din partea guvernului coreean, a mers în Coreea de Sud, unde a studiat Științe Politice și Business la Ewha Womens University din Seoul.

„Chiar și pentru mine, chiar și după atâta timp este greu să îmi explic naturalețea cu care m-am îndreptat înspre Coreea de Sud. Experiența de acolo mi-a reconfirmat însă faptul că a fost o alegere fericită, din care am învățat enorm despre mine, despre lume, despre cultura asiatică“, spune Ruxandra, care s-a născut în Roșiori de Vede, județul Teleorman.

Deși a fost solicitantă, experiența trăită în Coreea de Sud a fost revelatoare pentru ea, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. A reușit să se integreze și chiar să facă performanță la mii de kilometri distanță de casă.

Astfel, după cinci ani, Ruxandra s-a întors acasă, pentru că nu își propusese niciodată să rămână peste hotare. Și-a dorit să experimenteze o cultură și o limbă nouă, să cunoască oameni noi și să acumuleze cunoștințe pentru a aduce valoare în România. Și-a continuat studiile aici, urmând un masterat în Studii Asiatice, la Universitatea din București.

Acum, Ruxandra este implicată în mai multe activități: lucrează în cadrul Google România, este cofondator Aspire for Teachers și este profesor asociat la Universitatea din București. La Google este Program Manager, fiind responsabilă de managementul activităților de marketing pentru a peste 700 de agenții de publicitate online din România.

Este una dintre cofondatorii organizației Aspire for Teachers, care își propune să formeze profesori care, la rândul lor, să le dezvolte copiilor abilități necesare pieței muncii din viitor. „Colaborăm cu experți renumiți în educație, atât locali, cât și internaționali, pentru a dezvolta împreună practici de predare relevante pentru joburile viitorului și pentru a forma o nouă generație de profesori și învățători excelenți. Fac parte din boardul organizației și mă implic în direcția strategică a organizației și în activitatea de fundraising“, spune Ruxandra.

A înființat un curs de „Korean Business Language and Culture“, pe care îl predă în cadrul Universității din București, pentru a aduce comunitatea de business coreeană mai aproape de studenții interesați de afacerile lor. La invitația Ministerului Educației din Coreea de Sud, Ruxandra ocupă funcția de Ambasador Korean Government Scholarship Program, pentru a promova oportunitățile de studiu în Coreea de Sud pentru tinerii români.

„Prin Aspire for Teachers am format până acum peste 100 de profesori și învățători din școlile publice din toată țară și am avut impact asupra a aproximativ 3.800 de elevi, cadre didactice și chiar părinți. Prin activitatea de profesor colaborator am interacționat cu peste 100 de studenți și pot spune că aproximativ 20% dintre ei și-au schimbat traiectoria în viață în urma cursurilor împreună, ceea ce este un impact considerabil la nivel de individ“, spune ea. De altfel, timp de un an, ea a fost copreședinte în cadrul organizației Aspire Romania, care își propune să descopere și să conecteze tinerii cu potențial de lideri din România și din regiune.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Își dorește ca pe viitor să îmbine business-ul cu educația și crede că România este o țară plină de oportunități. „Îi sfătuiesc pe tineri în mod cert să plece, să exploreze, să descopere și să se redescopere, să acumuleze cunoștințele și resursele necesare în domeniul de care sunt interesați, apoi să se întoarcă negreșit și să implementeze acele idei și cunoștințe acasă. România este un soi fertil pentru proiecte inovatoare“, afirmă Ruxandra.

Cum ți-ai depășit limitele?

Am fost educată cu mindset-ul că limitele nu există, că îmi pot seta obiective și că le pot atinge cu efort susținut. Fiecare etapă din viața mea a presus un efort substanțial însoțit de experiențe și lucruri noi învățate. Elementele comune în aceste demersuri sunt perseverența și motivația.

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018