FacebookTwitterLinkedIn

Oferta va consta dintr-un număr de până la 9,8 milioane de acțiuni oferite existente, așteptându-se să fie finalizată în primul trimestru al acestui an.

„Societatea nu își va majora capitalul social în cadrul ofertei publice și nu va primi niciun fel de fonduri rezultate din Ofertă. Acționarii Societății și Societatea vor face obiectul unei Interdicții de Înstrăinare. Lansarea Ofertei depinde de condițiile pieței și de îndeplinirea altor condiții care se referă, în mod obișnuit, la ofertele internaționale de acțiuni, inclusiv obținerea tuturor aprobărilor necesare de la autoritățile de supraveghere (inclusiv, printre altele, aprobarea Prospectul de către ASF) și înregistrarea acțiunilor Societății la Depozitarul Central din România, precum și rezoluțiile corporative relevante adoptate de Acționarii Vânzători”, se subliniază în documentul privind listarea.

Raiffeisen Bank (Romania) va acționa drept Coordonator Global Unic și Deținător Comun al Registrului de Subscrieri, iar Swiss Capital va fi Deținătorul Comun al Registrului de Subscrieri.

Compania operează peste 1.000 de hectare de podgorie și patru platforme de producție în România și Moldova. Purcari deține două dintre primele cinci branduri premium din România, având o cotă totală pe acest segment de 26%, potrivit Nielsen.

Compania a înregistrat o rată medie de creștere a veniturilor de 34%, în perioada 2014-2016, cu rate medii anuale de creștere de 55%, în Romania, 49% în Polonia, 44% în Moldova, precum și 15% în Cehia și Slovacia. Nivelul s-a mentinut, în primele nouă luni ale anului trecut, în care compania a crescut cu 35% pe an, creșterea în România accelerând la 69% față de aceeași perioadă din 2016.

Marja EBITDA pe primele nouă luni ale anului trecut a fost de 33%, în timp ce marja de profit net a crescut la 23%, urcând cu 29%, respectiv 55%, față de aceeași perioadă din 2016.

Purcari este condusă de Victor Bostan, de profesie oenolog cu peste 35 de ani de experiență în industria vinului, care deține 30% din companie, alături de fondul Horizon Capital, acționarul majoritar cu 63,55%, și International Finance Corporation (IFC), parte a Grupului Banca Mondială, cu 6,41%.

Viziunea noastră este să devenim liderul incontestabil pe piață vinului în ECE, desfâtând consumatorii noștri cu vinuri excelente și oferindu-le o valoare superioară pentru prețul plătit. În România, se consumă circa șase litri de bere și băuturi spirtoase pentru fiecare litru de vin, în timp ce, în Polonia, raportul este de 18 la 1, deci mai avem mult de lucru, mai ales după ce am intrat în segmentul vinurilor spumante anul trecut”, a declarat Bostan.

Horizon Capital a intrat în acționariatul companiei în anul 2010. „IPO-ul este o oportunitate pentru Horizon Capital de a monetiza o parte din această investiție, spre încântarea investitorilor fondului nostru, menținând în același timp o participație importantă în companie, pentru a profita de cresterea viitoare”, a afirmat Lenna Koszarny, partener fondator și directorul general al Horizon Capital.

Compania a fost înființată de către Victor Bostan, printr-o serie de achiziții ale unor active, în anii 2000. Purcari s-a concentrat inițial pe regiunea CSI (Comunitatea Statelor Independente), Bostan având experiență în Rusia, unde a cumpărat, în 1999, Kuban Vino pe care l-a vândut în 2002, după care s-a relocat în România și Moldova. În urma a două embargouri rusești, în 2006 și 2013, și a provocărilor economice recente din întreaga CSI, Purcari s-a concentrat pe dezvoltarea pieței din României și din Europa Centrală și de Est.