Aceasta a fost suprasubcrisă în proporție de peste 270%, în primele două zile, ieri și astăzi, deși era programată până pe 2 noiembrie.
Oferta de vânzare a fost închisă după o zi și jumătate, când s-a atins un grad de subscriere de peste 270%, peste nivelul de 200%, impus de broker (Goldring) ca limită de la care va închide subscrierea. În plus, a fost închisă, când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituționali și de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acțiuni.
La data anunțării IPO-ului, acționarii Transilvania Broker voiau să încaseze până la 9,68 milioane lei din listarea companiei pe piața românească de capital, reieșea din prospectul publicat pe BVB. În total, va fi listat un pachet de 625.000 de acțiuni, reprezentând 25% din companie. Gabriel Login, directorul executiv al Transilvania Broker, a vândut un pachet de 375.000 de acțiuni (deține 1,5 milioane de acțiuni), reprezentând 15% din companie. Dan Niculae, directorul general al Transilvania Broker, a vândut 250.000 de acțiuni (1 milioane de acțiuni), respectiv 10%.
Prețul de subscriere la care a fost anunțat IPO-ul era între 12 și 15,5 lei/acțiune, pasul de preț fiind de 0,01 lei. Oferta a fost subscrisă la prețul maxim, la care s-a aplicat discount-ul de 7%, astfel că prețul final a fost de 14,41 de lei. În aceste condiții, compania a obținut o nouă milioane de lei prin listare, iar capitalizarea bursieră este de 36 de milioane de lei.
Perioada de subscriere pentru listarea Transilvania Broker de Asigurare a început de astăzi și se încheie pe 2 noiembrie
„Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine pentru că avem planuri îndrăznețe: țintim o cota de piață de minim 10%, în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere. Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o creștere a cifrei de afaceri, a veniturilor și a marjelor de profit, în următorii trei – cinci ani”, a spus Niculae.
Proporţia de alocare pro-rata este de 0,384, alocarea fiind programată pentru 26 octombrie. Până la începerea tranzacționării, compania trebuie să obţină certificatul de înregistrare al valorilor mobiliare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
„Beneficiile listării sunt importante, credem noi, și sunt legate de imagine, transparență, credibilitate și vizibilitate. Avantajul major va fi, cu siguranță, acela că vom reuși să strângem în jurul nostru oameni pricepuți, cu experiență în domeniu, specialiști ai acestei piețe, și mă gândesc în primul rând la colaboratorii noștri actuali, interesați să devină acționari în companie”, a declarat Login.
Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 de clienţi unici, persoane fizice şi companii, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În finele anului trecut, compania a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.
Inedit pe BVB – două companii derulează IPO-ul în aceeași perioadă: Oferta Transilvania Broker, de 625.000 de acțiuni, subscrisă; Sphera Group, subscriere de 33.000 acțiuni din 9,8 milioane
„Succesul ofertei pentru acțiunile Transilvania Broker confirmă apetitul investitorilor pentru noi listări, precum și încrederea acestora în viitorul pieței de capital”, a precizat Virgil Zahan, CEO al Goldring, compania care a intermediat tranzacția.
Transilvania Broker este a doua ofertă pe care Goldring o închide anticipat, după cea a companiei AAGES, care a intrat în iunie anul acesta la tranzacționare.
„Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească”, a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.
Alături de Transilvania Broker și AAGES, celelalte două companii sunt Med Life și Digi Communication.