FacebookTwitterLinkedIn

Pentru mulți oameni, jobul ideal făcut din pasiune rămâne doar un vis neîmplinit. Nu și pentru Lucian Ștefan. „Dintotdeuna, am fost înconjurat de muzică, însă, nu am lucrat de la început în acest domeniu”, povestește constănțeanul de 28 de ani, care deține propriul label – Global Records.

Spiritul său antreprenorial s-a resimțit încă de la vârsta de 12 ani, când și-a dezvoltat propriul său business – o sală de internet în Costinești. Doi ani mai târziu, și-a început o afacere în domeniul imobiliar, reușind ca în trei ani să aibă nouă sedii în Constanța, 2 Mai și Vama Veche și peste 50 de agenți imobiliari.

Direcția traiectoriei sale profesionale avea să se schimbe radical câțiva ani mai târziu. „La 18 ani, am întâlnit-o pe Elena Alexandra Apostoleanu (Inna), i-am observat talentul și am simțit că va putea ajunge un artist mare, că putem construi împreună”, își amintește Lucian Ștefan. Deși nu știa mare lucru în materie de industrie muzicală, pentru el a fost o provocare, care l-a motivat și l-a fascinat în același timp. „Am renunțat la facultatea de drept pentru a-mi construi noul meu vis”. A început să se documenteze, să găsească cei mai potriviți creatori – producători și compozitori, întrucât și-a dat seama încă de la început că „cel mai important lucru, pe lângă artist, este muzica”.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30”, EDIȚIA 2016

Drumul către succes nu a fost atât de liniar și comod pe cât s-ar crede, iar începutul a fost cel mai dificil. „De când am început și până am lansat prima piesă de succes, a durat un an jumătate, timp în care am avut 4-5 încercări eșuate”, povestește Lucian Ștefan. După această perioadă de timp a apărut prima piesă notabilă „Hot”, care a devenit hit instant și a consacrat-o pe Inna, atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Astfel, au apărut și primele evenimente, implicit, și primii bani făcuți din muncă, iar visul tânărului constănțean a reușit să prindă contur. Lucrurile au evoluat, iar în câțiva ani, cântăreața Inna a avut și are în continuare turnee în Mexic, Statele Unite ale Americii, Japonia, Europa și colaborări cu artiști de top din întreaga lume, devenind cel mai cunoscut artist român internațional.

Pe baza experienței și a reușitelor cu Inna, tânărul a construit în timp, propriul label, intitulat Global Records – firmă de booking, publishing, management și casă de discuri – care reprezintă artiști precum INNA, Alexandra Stan, Antonia, Carla’s Dreams, Nicoleta Nucă și mulți alții. În prezent agenția de booking de la Global Records este una dintre cele mai mari din Europa de Est și Sud-Est.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30” (2012-2016)

După trei ani de carieră, s-a mutat în Los Angeles, din dorința de a evolua și de a-și câștiga locul în liga celor mai influenți oameni din muzică la nivel global. A fost un moment dificil pentru acesta, întrucât nu cunoștea pe nimeni, și a trebuit să înceapă de la zero. Chiar și așa, la mai puțin de un an a semnat un contract foarte important cu Warner Music prin intermediul lui Mike Caren, șeful diviziei A&R (artists&repertoire)din cadrul companiei.

Principala sa preocupare în momentul de față este reprezentată de extinderea și consolidarea pe plan internațional a brandului său. „Urmărim ca această companie să devină un jucător de top în industria muzicală mondială și ne dorim să deschidem biroul și studioul din Los Angeles, unde sperăm să dezvoltăm cât mai multe proiecte de succes internațional”. În acest sens, câțiva pași au fost deja făcuți, după cum povestește Lucian Ștefan. „Am semnat autori și producători din România, cât și din Los Angeles, pentru care organizăm sesiuni de scriere în toată lumea până la vânzare de piese. Cea mai recentă vânzare a fost piesa lui Akon – „Hypnotized”, compusă și produsă de Marco și Seba, compozitorii și producătorii alături de care am început să lucrăm în proiectul INNA”.

Se consideră a fi „unul dintre acei oameni fericiți, pentru care pasiunea este muncă, transformată în afacere”, considerând că orice este posibil, atât timp cât există pasiune și dăruire în ceea ce faci. „Eu mi-am demonstrat că nu contează de unde ești, din ce familie provii, atâta timp cât pui toată pasiunea și creativitatea de care dispui în ceea ce faci. Cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, vei reuși să îți îndeplinești visul”.

Lucian Ștefan

Vârsta: 28 de ani

Funcția: A&R (artists&repertoire) /managing partner

Compania: Global Records

Lucian Ștefan și-a construit propriul label, intitulat Global Records – firmă de booking, publishing, management și casă de discuri – care reprezintă artiști precum INNA, Alexandra Stan, Antonia, Carla’s Dreams, Nicoleta Nucă și mulți alții.

GALERII FOTO:

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2013

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2014

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2015

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2016