FacebookTwitterLinkedIn

A venit în România cu părinții, când tatăl său a fost nevoit să se deplaseze în interes de serviciu. După trei ani, ai săi s-au întors în țara de origine, însă el a rămas pe meleaguri românești. „Voiam să îmi termin studiile deja începute și îmi făcusem prieteni, mă obișnuisem așa. Le-am spus alor mei: <<Plecați, eu rămân aici>>”, povestește el.  A început Facultatea de Biochimie, fiind pasionat de biologie și neavând planuri stricte legate de cariera sa.

La început i-a fost dificil, limba română, pe care a învățat-o în aproape doi ani, fiind una dintre cele mai mari provocări ale sale: „Nu poți comunica, nu poți lega relații. E foarte urât!”, spune el acum într-o română aproape impecabilă. Pe de altă parte, s-a îndrăgositit iremediabil de modul de viață al românilor, în special de agitația continuă din Capitală: „Îmi place foarte mult Bucureștiul, aici am trăit, am crescut. E un oraș modern, unde găsești de toate”. Povestește cu drag de România, locul unde a crescut și a devenit un om independent: „Aici m-am învățat să merg la școală, să plătesc chirie, întreținere, aici am evoluat, am devenit ceea ce sunt”.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30”, EDIȚIA 2016

S-a făcut remarcat prin apariția sa la concursul televizat „Vocea României”, organizat de Pro TV, unde a fost la un pas de marele premiu de 100.000 de euro. Până atunci nu a privit această pasiune  a sa ca pe o modalitate de a face carieră. Cânta la karaoke de fiecare dată când ieșea cu prietenii, până când aceștia au început să-i spună repetitiv: „Cânți foarte frumos, trebuie să faci ceva cu asta!”, rememorează el. La încurajările acelorași prieteni a decis să participe la „Vocea României”, iar dacă nu erau apropiații, el recunoaște că nu ar fi făcut acest pas. Însă, odată intrat în joc, pe care l-a considerat o provocare, a pus pe masă toate cărțile, a dat tot ce a putut mai bun, însă nu ar fi reușit dacă nu ar fi primit un feedback extraordinar din partea publicului și a echipei: „Emoțiile pe care le aveam de fiecare dată, alături de confirmarea din partea celorlalți, mă încărca de energie, era o scânteie care mă motiva să merg mai departe și să dau și mai mult”.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30” (2012-2016)

A fost una dintre vocile de aur din echipa lui Smiley, care a reușit, de-a lungul ediției să impresioneze și să cucerească publicul din fața televizorului, ale cărui voturi l-au trimis în Marea Finală a concursului. Modest, Tobi declară că nu știe care sunt atuurile sale în fața celorlalți concurenți, de ce l-au ales oamenii și spune râzând: „Probabil pentru că sunt negru, nu știu”. În cele din urmă, tânărul a încheiat competiția pe locul al doilea, marele premiu fiind câștigat de un concurent din echipa lui Tudor Chirilă. Dacă ar fi câștigat, cu o parte din banii câștigați ar fi călătorit, iar restul i-ar fi investit în cariera sa, însă ține să menționeze că experiența trăită i-a schimbat, oricum, viața: „De la show-ul acesta am învățat ce înseamnă pasiune cu adevărat. A fost mai mult o lecție pentru mine, unde mi-am dat seama ce vreau să fac și că pot asta.” Îi este foarte recunoscător mentorului său – Smiley – de la care a învățat să-și comunice mesajul muzical pe scenă, în fața camerelor, însă „fură meserie” și de la nume internaționale precum John Legend sau Pharell Wiliams, două modele muzicale ale tânărului.

Acum, după întreaga experiență, știe exact ce vrea pe plan profesional și, bineînțeles, să rămână în București, chiar dacă vrea să-și facă cunoscută vocea și în afara granițelor țării.

Tobi Ibitoye

22 de ani

Cântăreț

Tobi Ibitoye locuiește de mai mulți ani în România, dar s-a remarcat prin reprezentația sa la „Vocea României”, fiind unul dintre finaliștii concursului. Unul dintre cei mai populari concurenți, el a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor pentru a intra în etapa finală.

GALERII FOTO:

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2013

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2014

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2015

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2016