FacebookTwitterLinkedIn

Prima fiică a Majestății Lor Regele Mihai I și Regina Ana a României, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, președintele Fundației Principesa Margareta a României este cea mai importantă figură a Regalității după tatăl său. În urma deciziei recentea acestuia de a se retrage din viața publică, acesta a declarat, într-un comunicat, căPrincipesa Margareta, Custodele Coroanei, „va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice”. Alteța sa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a primit titlul de „Cea mai influentă femeie din România” în cadrul Galei Forbes Woman.

CELE MAI INFLUENTE FEMEI AU FOST PREMIATE ÎN CADRUL GALEI FORBES WOMAN

Pe locul doi în clasamentul celor mai influente 50 de femei din România se află Laura Kodruța Kövesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care anul trecut a devenit, în premieră, cea mai influentă femeie din România. Laura Codruța Kövesi are cele mai bune rezultate din istoria Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după cum au declarat în repetate rânduri Președintele și ministrul Justiției. Mai mult, ministrul Justiției a anunțat recent că în luna mai, atunci când funcţia de procuror-șef va rămâne vacantă, tot ce are de făcut este să aplice legea și să reinvestească procurorul șef în funcţie. Lăudată și acuzată deopotrivă de abuzuri, activitatea DNA și-a continuat ritmul de creștere și în 2015, când s-a ajuns la peste 11.000 de  dosare.

Ana Maria Mihăescu, șeful misiunii International Finance Corporation (IFC) România, divizia de investiții a Băncii Mondiale, ocupă locul trei în topul Forbes al celor mai influente 50 de femei. Până în prezent, IFC a investit în România 2,4 miliarde de dolari, în aproape 80 de proiecte în domeniul producției, agriculturii, în infrastructură și sănătate. O mare parte dintre aceste tranzacții au fosr realizate în cei peste 17 ani de cât activitatea biroului local al IFC este condusă de Ana Maria Mihăescu. Șeful IFC a primit, în cadrul Galei Forbes Woman care a avut loc pe 17 martie, premiul pentru cea mai influentă femeie din domeniul financiar.

Pe locul patru s-a clasat Anca Vlad, fondatoarea Grupului Fildas Catena, specializat în distribuție și retail farmaceutic. Anca Vlad a fost inclusă pe primele locuri în toate clasamentele celo mai puternice fem,ei de afaceri din România. Pe lângă afaceri în domeniul farmaceutic, Anca Vlad mai deține o televiziune online, reviste, site-uri și o agenție de publicitate și PR, precum și Galeria de Artă Contemporană Senso. Totodată, antreprenoarea mai are o afacere specializată în producție, Nutrition Research. În cadrul Galei Forbes Woman, Anca Vlad a primit premiul pentru cea mai influentă antreprenoare.

TOPUL LANȚURILOR DE FARMACII ȘI AL DISTRIBUITORILOR DE MEDICAMENTE 

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom se află pe a cincea poziție în topul Forbes al celor mai influente 50 de femei din țară. Conduce operațiunile OMV Petrom de aproximativ 10 ani și este singura femeie care a condus compania situată pe primul loc în topul Forbes al celor mai puternice 500 companii din România.  

Ediția din 2016 a topului Forbes al celor mai influente 50 de femei din țară va fi disponibil pe piață de luni, 21 martie.