FacebookTwitterLinkedIn

Cele 11 recomandări de politică sunt grupate în jurul a trei piloni principali: cercetare și inovare pentru un spațiu sigur și echitabil pentru omenire; cercetare și inovare pentru o poziție de lider mondial; cercetare și inovare pentru impact economic și societal.

Raportul evidențiază faptul că cercetarea și inovarea sunt necesare pentru a sprijini o creștere a întreprinderilor, a regiunilor și a țărilor care să fie sustenabilă și favorabilă incluziunii și să garanteze că eforturile de consolidare a sistemelor de inovare, în special în regiunile mai puțin dezvoltate, nu lasă pe nimeni în urmă.

UE se numără printre principalii actori în ceea ce privește producția și excelența în domeniul științei, se arată în raport. Dintre publicațiile științifice din întreaga lume cel mai des citate pe tema climei, 25 % provin din UE, la fel ca 27 % dintre publicațiile științifice cel mai des citate în domeniul bioeconomiei. De asemenea, în ceea ce privește cererile de brevete din aceste două domenii, UE deține o poziție de lider, cu 24 % în domeniul climei și 25 % în domeniul bioeconomiei.