Cautare
, Contributor

Tech |
|

Facebook va elimina „știrile false” din Israel legate de vaccinul împotriva virusului 

Facebook a eliminat conținutul care răspândea știri false în Israel legate de vaccinul împotriva coronavirusului.  
facebook

În timp ce guvernul încearcă să obțină sprijin pentru acest program, Facebook elimină știrile false legate de vaccin, scrie Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu a fost sâmbătă prima persoană vaccinată în Israel. Sondajele de opinie arată că aproximativ două treimi din public doresc să urmeze exemplul.

Ministerul Justiției a spus că, la cererea sa, Facebook a închis patru grupuri care au promovat texte, fotografii și videoclipuri cu „conținut deliberat mincinos conceput să inducă în eroare date despre vaccinurile împotriva coronavirusului”.

Astfel de „știri false” includeau argumente conform cărora vaccinurile ar fi folosite pentru a planta cipuri de urmărire guvernamentale în corpurile destinatarilor, pentru a le otrăvi și, astfel, pentru a elimina populația sau pentru a le supune experimentării medicale, a declarat ministerul într-un comunicat.

O purtătoare de cuvânt a Facebook a confirmat că patru grupuri au fost eliminate în cadrul politicii companiei împotriva „răspândirii dezinformării cu privire la vaccinuri.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii