Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Furnizorul de soluții software Enea are un nou CEO

Enea, companie suedeză care furnizează soluții software și IT, anunță numirea lui Jan Häglund în funcția de CEO.
CEO Enea_JanHaglund

Acesta este fostul manager al diviziei Product Portfolio and R&D for Digital Services al Ericsson. Din postura sa de CEO, Jan Häglund va continua strategia de creștere a Enea. În ultimii trei ani, compania a achiziționat Qosmos, Openwave Mobility și, recent, o unitate de business a Atos.

Häglund are o experiență de peste 25 de ani în industria telecom și a fost ales la finalul anului 2018 pentru a prelua compania. Noul CEO îl urmează la conducerea companiei pe Anders Lidbeck, care va deveni președintele Consiliului de Administrație.

„Furnizorii de servicii, de sisteme și clienții corporativi s-au bazat mereu pe tehnologii telecom inovatoare și soluții de rețea pentru a-și conduce afacerile către success […] Enea are un potential foarte puternic din postura de companie inovatoare independentă cu o evoluție dovedită”, a spus noul CEO.

Citește și: De ce a ales Enea să investească în România și cum a ajuns centrul de operațiuni local să fie cel mai mare al companiei de la nivel global

În timpul mandatului său la Ericsson, Häglund a condus diviziile responsabile de soluții IP și de broadband, dar și departamentele de analiză și controlul rețelelor. De asemenea, acesta a fost și director tehnic al Ericsson în Japonia. Acesta este o persoană foarte conectată și complexă, cu experiență și în zona de investiții strategice, fiind implicat în multiple operațiuni de fuziune și achiziție.

Soluțiile software dezvoltate de Enea au fost implementate de clienți din peste 100 de țări din întreaga lume. Compania are mai mult de 650 de angajați, cea mai mare divizie fiind în România, cu aproximativ 300 de angajați, unde Enea deține centre de excelență în cercetare, dezvoltare software și servicii în București, Iași și Craiova. Veniturile Enea în 2018 au fost de 87 de milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii