FacebookTwitterLinkedIn

Augustos Santos Silva, ministrul de Externe portughez a declarat vineri că Portugalia este gata să își întâmpine turiștii, fiind una dintre primele țări europene care este pregătită pentru turism, conform Reuters.

Ministrul de Externe a declarat pentru publicația Observador că va fi aprobată instituirea unor controale medicale în aeroporturi, dar nu se va impune carantinarea noilor veniți. Până în prezent, în Portugalia s-au înregistrat 30.200 de cazuri de infectări cu coronavirus și 1.289 de decese.

Cu toate acestea, a fost mai puțin afectată decât țările vecine Italia și Spania, care plănuiesc o relaxare a restricțiilor de luna viitoare. În Portugalia, s-au redeschis deja numeroase restaurante și centre comerciale, nu înainte de a se lua măsurile de protecție necesare.

Santos Silva a spus Sistemul de sănătate al Portugaliei răspunde bine (la noile reguli), și acest lucru este foarte important pentru noi pentru a putea primi turiști”, informează Reuters. Cu toate acestea, în Portugalia zborurile spre și dinspre zone din afara UE sunt interzise până pe 15 iunie, excepție făcând statele vorbitoare de portugheză precum Brazilia.