FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul francez nu îi încurajează pe cetățenii săi să călătorească în străinătate vara aceasta. În schimb, le recomandă să își petreacă vacanțele în țară.

La începutul acestei luni, președintele Emmanuel Macron declarase că francezii vor putea pleca în străinătate vara aceasta. Călătoriile în Europa vor fi însă limitate, pentru a putea reduce riscul răspânirii infecției cu coronavirus, informează Reuters.

Elisabeth Borne, ministrul Mediului, a declarat că, începând de săptămâna viitoare, guvernul va decide relaxarea restricțiilor în ceea ce privește turismul și călătoriile. În prezent, deplasările sunt limitate la 100 kilometri de casă. De asemenea, parcurile rămân închise de vreme ce Parisul este considerat zona roșie a epidemiei, conform Reuters.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a cerut guvernului să redeschisă parcurile din Paris pentru rezidenții care locuiesc la bloc și nu au acces la o grădină. În lipsa accesului în parcuri, cetățenii se plimbă în jurul caselor și nu pot păstra distanța socială.