FacebookTwitterLinkedIn

Milioane de oameni din toată lumea sunt în izolare la domiciliu, impusă sau recomandată. În aceste condiții, ministrul turismului a venit cu o soluție și a decis să organizeze tururi ale unor locuri din Israel, virtual. În prezent, portul Jaffa, deșertul Negev, Piața Carmel din Tel Aviv și chiar Mormântul Sfânt pot fi vizitate chiar de acasă.

Ierusalim

Turul în Ierusalim pornește cu o panoramă a orașului, văzută de pe Zidul de Vest sau Zidul Plângerii. Ulterior, privitorul este purtat printre enoriași la Biserica Sfântului Mormânt, unde se pot vedea atât exteriorul, cât și interiorul. În timpul turului, pot fi vizitate și Mormântul Sfânt, moscheea Al-Aqsa, dar și priveliștea de pe Muntele Măslinilor.

Piața Carmel, Tel Aviv

După Ierusalim, următorul tur virtual este cel în Piața Carmel din Tel Aviv. Este cea mai mare piață din Tel Aviv, un loc în care se poate găsi orice, de la fructe proaspete, până la bijuterii.

Cetatea Jaffa

Situat pe un deal cu vedere la Marea Mediterană, în partea de sud a Tel-Avivului, Jaffa a fost centrul evenimentelor istorice de mii de ani.

Deșertul Negev

Deșertul Negev ocupă mai bine de jumătate din suprafața totală a Israelului. În turul virtual este prezentată o panoramă a peisajului natural din acest deșert.

Eilat

Eilat Marina oferă docuri pentru o varietate de companii comerciale de navigație, care oferă tururi private la Marea Roșie, bărci pentru petreceri de grup, dar și excursii pentru turiști.