FacebookTwitterLinkedIn

Criza coronavirusului a produs o pagubă de 35 miliarde în industria turismului în Turcia. Tocmai de aceea, autoritățile doresc să implementeze un program numit “turism sănătos” care are ca scop să convingă turiștii că atracțiile turistice și plajele din Turcia sunt sigure. În ciuda epidemiei de coronavirus, turiștii se vor putea bucura de sejururi sigure, spun autoritățile din Turcia, care vor impune verificări riguroase în aeroporturi, hoteluri și mijloace de transport.

Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, a declarat pentru Reuters “Cu cât oferim informații mai transparente și detaliate, cu atât vom câștiga încrederea turiștilor”. Turcia se află pe locul șase la nivel global atunci când vine vorba de sosiri turistice. Pentru această țară, turismul reprezintă 12% din economia care trece acum prin a doua perioadă de recesiune din ultimii 2 ani.

Noile date publicate vineri indică faptul că pandemia a avut un impact nefast asupra turismului, de vreme ce numărul de sosiri a scăzut cu 99% în aprilie. Planul elaborat pentru resuscitarea turismului impune noi criterii de respectat cu privire la igienă și sănătate pe parcursul zborurilor, dar și în baruri, cafenele, restaurante, hoteluri și mijloace de transport.