FacebookTwitterLinkedIn

Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România

Forbes: Cum apreciați într-un singur cuvânt evoluția companiei/grupului pe care o/îl conduceți în anul 2020? Acum, la final de an, cum arată realizările în raport cu obiectivele de la începutul anului? Cum a influențat pandemia afacerea pe care o conduceți? Dar domeniul în care activați?

Leszek Wacirz: Datorită unui efort colectiv al echipei Nestlé România și datorită unui portofoliu foarte divers, putem fi recunoscători pentru faptul că am reușit să construim un business care și-a demonstrat reziliența în aceste vremuri dificile.

După cum știm cu toții, sectorul alimentar joacă un rol crucial în vremurile de criză, așa că ne-am alăturat eforturilor autorităților, partenerilor sociali și de afaceri și am făcut donații în bani, echipamente și produse pentru susținerea celor din prima linie, dar și comunităților locale în nevoie.

Lecții pentru 2021 – Călin Ionescu (Sphera Franchise Group)

Forbes: Care au fost cele mai importante lecții de business și la nivel personal pe care le-ați învățat în pandemie?

Leszek Wacirz: Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o personal este importanța implicării și solidarității colective continue și extinse. Doarece sunt întotdeauna un optimist din fire, știu că după această criză vom reuși să ne revenim și să fim mai puternici, ca oameni și ca națiuni.

Lecții pentru 2021 – Carmina Dragomir (Metropolitan Life)

Forbes: Traversăm o perioadă în care unul dintre actorii principali a fost statul/autoritățile. Cum apreciați prestația autorităților române în această perioadă?

Leszek Wacirz: În mod constant apreciem eforturile făcute de autorități, instituții guvernamentale și non-guvernamentale, pentru a contracara efectele COVID. De asemenea, respectăm toate eforturile făcute de oameni pentru a-și menține pe linia de plutire business-ul, pentru a-și păstra angajații și pentru a plăti taxele.

Încă o dată, puterea solidarității este uimitoare, precum și capacitatea umană de a se adapta și de a continua interacțiunea chiar și în această perioadă de distanțare socială.

Aplaudăm puterea de sacrificiu a personalului medical și a celor de la SMURD, Poliție, precum și retail sau magazine, care au ținut porțile deschise, în ciuda tuturor dificultăților.

Lecții pentru 2021 – Ana Dumitrache (CTP România)

Forbes: Care sunt principalele trei puncte ale strategiei dumneavoastră de business pentru anul viitor?

Leszek Wacirz: Pentru 2021, dorim să reconfirmăm angajamentul nostru continuu pentru asigurarea siguranței echipelor noastre și pentru îndeplinirea misiunii companiei în ceea ce privește funcționarea lanțului de aprovizionare, vom continua să investim și să ne implicăm în comunitate și ne vom consolida și extinde parteneriatele curente.

Lecții pentru 2021 – Dragoș Constantinescu (URSUS Breweries)

Forbes: Care considerați că este cea mai mare provocare la nivel mondial în anul 2021? 

Leszek Wacirz: Prima jumătate a anului 2021 va fi cel puțin la fel de dificilă ca și acest an și ne vom confrunta în continuare cu pandemia și cu o creștere economică încetinită. Dar cea mai mare provocare va fi economia de tip low-touch, care este caracterizată prin interacțiune limitată, măsuri de sănătate și siguranță, noi comportamente umane și schimbări economice permanente.

(7 decembrie 2021)

Lecții pentru 2021 – Radu Florescu (Centrade|Cheil South East Europe)