Tehnologiile de realitate augmentată (AR), IoT, securitatea mobilă, aplicațiile cross-platform sau cele pentru dispozitive pliabile sunt câteva dintre tendințele următorilor ani în dezvoltarea aplicațiilor mobile.
”Potrivit Statista, vor exista 1,7 miliarde de utilizatori de realitate augmentată mobilă în 2024, față de 200 de milioane în 2015, iar conform unui raport Deloitte Digital & Snap Inc, 71% dintre cumpărători ar face achiziții mai des dacă tehnologia AR ar fi mai utilizată”, potrivit unui comunicat al Zitec.
Cererea pentru aplicații de tip Internet of Things (IoT) este și ea pe o traiectorie ascendentă. În 2025, numărul de dispozitive interconectate va ajunge la 30 de miliarde, respectiv la o medie de patru dispozitive/persoană, potrivit unui studiu IoT Analytics, furnizor informații despre piața IoT.
Aplicațiile mobile permit configurarea și controlul dispozitivelor IoT, transmit alerte și notificări, însă potențialul acestora constă în colectarea de date și analiza în timp real.
O altă tendință este dezvoltarea de aplicații cross-platform, tot mai populară în ultimii ani, datorită eficienței de cost și timp, precizează Zitec.
De asemenea, piața dispozitivelor pliabile este estimate să atingă nivelul de 27,6 milioane de unități până în 2025, conform unui studiu IDC.
”Înțelegerea modului în care tendințele tehnologice pot îmbunătăți aplicațiile mobile va ajuta companiile să satisfacă pretențiile clienților, rămânând în același timp competitive pe o piață în continuă schimbare”, a spus Iulian Oprea, mobile director la Zitec.