FacebookTwitterLinkedIn

Distribuție Energie Electrică România (DEER), companie membră a grupului Electrica, și-a planificat pentru următorii zece ani investiții de circa 100 de milioane de euro anual, din fonduri proprii sau credite bancare.

”Unul dintre obiectivele strategice asumate pentru următoarea perioadă este acela de a crește substanțial nivelul de accesare a fondurilor nerambursabile pentru lucrările de investiții”, a anunțat compania.

Printre prioritățile de investiții se numără digitalizarea și consolidarea rețelelor pentru tranziția către smart grid, pregătirea rețelei pentru integrarea unui volum tot mai mare de energie regenerabilă și dezvoltarea rețelelor pentru asigurarea racordării stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Compania are peste 6.500 de angajați și deservește aproximativ 4 milioane de clienți în 18 județe. Anul trecut, DEER a derulat un program de investiții de 500 milioane de lei.

Investițiile companiei vor fi finanțate inclusiv din creșterea tarifelor de distribuție a energiei electrice. Datorită acestei majorări, compania va investi în acest an cu 15% mai mult decât în 2022.