FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Bobnet va investi 10 milioane de euro la Pitești într-o fabrică de dispozitive de tip Internet of Things (IoT) care vor fi exportate în Europa. Investiția va fi derulată în următorii ani și are ca obiectiv comercializarea a peste 200.000 de dispozitive IoT destinate comerțului de proximitate.

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40.000 de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Produsele vor fi exoportate în toate țările europene, iar compania nu exclude comercilizarea și pe alte continente.

Printre produsele care vor fi fabricate la Pitești se numără dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat și logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate.

Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail.

Odată validată în acest proiect, tehnologia va fi oferită pe piață terților ca soluție independentă.