FacebookTwitterLinkedIn

Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial va crește, anul acesta, cu 15-20%, până la aproximativ 310 milioane de lei, iar camerele de supraveghere vor genera aproximativ 60% din total.

”Dacă, anul trecut, piața a urcat la aproximativ 260 de milioane de lei, cu 20% mai mult față de finalul lui 2021, anul acesta, avansul este ușor mai temperat, însă cererea rămâne la un nivel ridicat”, potrivit estimărilor Atu Tech, importator de echipamente de securitate.

Dezvoltarea tehnologică în domeniu contribuie, de asemenea, la dezvoltarea pieței.

La nivel global, cel mai important factor de creștere al acestei piețe îl reprezintă nevoia de siguranță a oamenilor care, combinată cu dezvoltarea de noi tehnologii bazate pe AI, Deep Learning și IOT, va asigura o creștere sustenabilă în următorii ani.

Piața globală de supraveghere video este estimată să ajungă la 105,2 miliarde de dolari până în 2029, de la 35,4 miliarde de dolari la finalul anului 2022, marcând o rată anuală de creștere de aproape 17%, potrivit companiei de consultanță și cercetare Fortune Business Insights.

De asemenea, potrivit Raportului PreciseSecurity, la nivel mondial a fost depășit pragul de 1 miliard de camere video instalate, doar în China fiind peste 200 de milioane de sisteme de supraveghere video în funcțiune, peste 50 de milioane în SUA și peste 5,2 milioane de camere instalate în Germania.

Magazinul online Atu Tech, înființat în 2011 la Sibiu, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 16,2 milioane de euro (80 milioane de lei).